Separatisti in Ucraina: Donetk si Luhansk vorbesc despre unificare

Autor: Ana Ilie
Marti, 13 Mai 2014, ora 13:44
3009 citiri
Separatisti in Ucraina: Donetk si Luhansk vorbesc despre unificare

Auto-proclamatele Republici Populare Donetk si Luhansk au inceput negocierile pentru o unificare, a anuntat un purtator de cuvant al asa-ziselor autoritati din Donetk.

"Initiativa de unificare a republicilor a fost anuntata ieri. Inainte trebuiesc organizate discutii, in functie de decizia conducerii. La ora 10.00 ora locala au fost demarate aceste discutii", a anuntat reprezentantul, potrivit Ria Novosti.

Ambele republici s-au declarat state suverane luni, in urma rezultatelor rerendumurilor organizate duminica, iar Donetkul cere Moscovei sa-i permita alipirea la Rusia. Nici asa-zisele autoritati din Luhansk nu exclud posibilitatea organizarii unui referendum care sa decida daca regiunea devine parte a Rusiei.

Referendum haotic in Ucraina: Prima reactie oficiala a lui Putin

"Moscova respecta vointa cetatenilor din Donetk si Luhansk si spera ca realizarea practica a rezultatului referendumurilor va avea loc intr-o maniera civilizata, fara a recurgere la violenta, prin dialog intre reprezentantii Kievului, Donetkului si Luhanskului", a anuntat Kremlinul, dupa cele doua referendumuri de duminica.

Rebelii pro-rusi din sud-estul Ucrainei au iesit invingatori in urma referendumului pentru autoguvernare organizat duminica din regiunile Donetk si Luhansk.

Rezultatele referendumului separatistilor din Ucraina: Majoritatea covarsitoare vrea independenta

Voturile consultarii populare au fost numarate in totalitate, iar Comisia Electorala Centrala din Luhansk a anuntat, luni, rezultatele finale: 96,2% dintre alegatori au votat pentru independenta.

Rezultatele sunt asemanatoare si in cazul regiunii Donetk. "Toate buletinele de vot au fost numarate", a declarat Roman Liagin, seful Comisiei Electorale Centrale din Donetk, adaugand ca 89,7% au votat pentru independenta Republicii Populare Donetk, 10,19% au optat impotriva, in vreme ce 0,74% dintre voturi au fost anulate.

Aceste rezultate nu sunt recunoscute de guvernul de la Kiev, dar nici de Uniunea Europeana sau Statele Unite, care afirma ca votul popular a fost unul ilegitim.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Donetk Luhansk unificare, #referendum Donetk Luhansk , #Ucraina