Separatistii au distrus o nava ucraineana, pe Marea Azov

Duminica, 31 August 2014, ora 21:47
7077 citiri
Separatistii au distrus o nava ucraineana, pe Marea Azov

Separatistii prorusi au atacat cu salve de artilerie o nava ucraineana, duminica, in Marea Azov, pe care au reusit sa o distruga. Este primul atac de genul acesta inregistrat de la inceputul conflictului din estul Ucrainei.

Este vorba despre un cuter al Politiei de Frontiera, o nava de mici dimensiuni, care a fost nimerit de tituri de artilerie venite de pe tarm si care a luat foc, potrivit purtatorului de cuvant al armatei ucrainene, Andrei Lisenko, citat de Radio Europa Libera.

Acesta a mai precizat ca operatiunile de salvare a membrilor echipajului sunt in desfasurare, dar ca pentru moment nu se stie cati marinari erau la bord.

Insurgentii prorusi si-au asumat responsabilitatea pentru atac, pe retelele de socializare. Igor Strelkov, unul dintre comandantii rebelilor, a scris pe VKontakte ca luptatorii i-au produs inamicului prima infrangere navala.

Este pentru prima data cand separatistii ataca o nava maritima, desi pana acum au reusit sa doboare mai multe avioane militare, dar si unul de pasageri.

Rebelii isi fac astfel simtita prezenta la tarmul Marii Azov, unde au cucerit portul strategic Novoazovsk, in incercarea de a uni pe uscat Rusia de Crimeea.

#Ucraina atac nava, #Ucraina atac maritim, #Ucraina cuter scufundat , #Ucraina