Sotia lui Netanyahu a aruncat painea la primirea in Ucraina (Video)

Marti, 20 August 2019, ora 09:54
10844 citiri
Sotia lui Netanyahu a aruncat painea la primirea in Ucraina (Video)
Foto: Arhiva Facebook/ Benjamin Netanyahu

Sara Netanyahu, sotia premierului israelian Benjamin Netanyahu, a aruncat bucatica de paine din colacul cu care au fost intampinati ea si sotul ei la sosirea pe aeroportul din Kiev, chiar in fata celor care au primit cuplul israelian.

Sotii Netanyahu au inceput, luni, o vizita de o zi in Ucraina, sosind inca de duminica seara la Kiev. Ei au fost intampinati, conform obiceiului, cu paine si sare, informeaza publicatia Ukrainska Pravda.

Premierul israelian a gustat o bucatica din colac si i-a intins o feliuta si sotiei sale, care insa - in vazul tuturor - a aruncat painea.

Incidentul nu a avut insa, se pare, repercusiuni asupra vizitei la Kiev a premierului Benjamin Netanyahu, care s-a pronuntat pentru strangerea legaturilor intre statul israelian si Ucraina.

Iata momentul:

Potrivit analistilor, aceasta vizita, prima a unui prim-ministru israelian in Ucraina dupa 1999, are o importanta strategica pentru Benjamin Netanyahu inaintea alegerilor parlamentare din 17 septembrie, in conditiile in care numerosi cetateni israelieni provin din Ucraina.

"Putem cuceri viitorul separat, dar o putem face mai bine impreuna", a declarat Netanyahu, in cursul intrevederii cu noul presedinte ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit AFP.

Seful guvernului israelian l-a felicitat personal cu aceasta ocazie pe Zelenski pentru alegerea in functia de presedinte si l-a invitat intr-o vizita in Israel.

Presedintele ucrainean, a carui tara este afectata de cinci ani de un conflict cu rebelii separatisti prorusi, a spus ca Ucraina "poate sa invete de la Israel, in special, in domeniile securitatii si apararii".

Cei doi s-au recules apoi la memorialul Babi Iar din Kiev, locul celui mai important masacru prin impuscare produs in perioada Holocaustului. Peste 3.300 de evrei ucraineni au fost executati aici in aprilie 1941.

Inainte de Holocaust, evreii constituiau o mare parte a populatiei ucrainene. Volodimir Zelenski este el insusi evreu, asa cum este si premierul sau, Volodimir Groisman, desi a spus ca el considera religia o chestiune privata.

Peste 1 milion de persoane provenite din Ucraina s-au instalat in Israel dupa caderea Cortinei de Fier, acestea inclinand in general sa voteze pentru partidul rusofon si nationalist Israel Beiteinu, condus de Avigdor Lieberman, originar din Republica Moldova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#sotie Netanyahu aruncat painea Ucraina , #Ucraina