Ziare.com

Sperante de pace pentru Ucraina: Anuntul facut de un lider separatist

Luni, 02 Martie 2015, ora 19:33

   

Sperante de pace pentru Ucraina: Anuntul facut de un lider separatist
Un lider al autointitulatei republicii populare de la Luhansk (LPR) a anuntat, luni, ca s-a finalizat retragerea armelor grele de pe linia de front.

"De la 1 martie, toate unitatile de militie ale LPR au finalizat retragerea armanentului greu si a echipamentelor, in conformitate cu acordul de la Minsk", a declarat Igor Iascenko, arata TASS

Porosenko vrea o misiune europeana de pace in estul Ucrainei

Acesta a precizat ca "toate armele grele au fost retrase de pe linia prevazuta in acordurile de la Minsk".

Retragerea a fost monitorizata de reprezentanti ai Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) si de jurnalisti, a adaugat Igor Iascenko.

Combatanti separatisti din estul Ucrainei au mutat vineri lansatoare de rachete intr-un loc situat la 70 de kilometri distanta de linia frontului, in prima actiune confirmata de respectare a prevederilor acordului de incetare a focului incheiat luna aceasta la Minsk.

Retragerea armamentului greu trebuia sa inceapa in urma cu o saptamana, in baza acordului de incetare a focului incheiat de liderii Rusiei si Ucrainei la 12 februarie. Ambele parti s-au angajat sa-si retraga armamentul greu la o distanta ce variaza de la 25 si pana la 70 de kilometri de linia frontului, in functie de calibru.

Confruntarile s-au diminuat in ultimele zile, intr-un semn ca s-au inregistrat progrese in aplicarea acordului de incetare a focului.

Peste 6.000 de persoane au fost ucise in estul Ucrainei de la inceputul conflictului armat intre separatistii prorusi si fortele proguvernamentale, in aprilie, a anuntat luni biroul Inaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului.

A.G.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3805 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor