SUA acuza Rusia ca trimite tancuri si artilerie grea la granita cu Ucraina

Autor: Ana Ilie
Sambata, 21 Iunie 2014, ora 09:32
5403 citiri
SUA acuza Rusia ca trimite tancuri si artilerie grea la granita cu Ucraina

Rusia maseaza trupe la granita cu Ucraina, inclusiv unitati de forte speciale care inarmeaza si antreneaza separatistii pro-rusi din estul tarii, au aratat oficialii americani vineri.

In Kiev, presedintele Petro Porsenko a ordonat un armistitiu unilateral de o saptamana, pentru a le acorda separatistilor o sansa sa se predea si sa inceteze lupta, scrie Washington Post.

Un inalt oficial american a anuntat ca tancuri si artilerie grea au plecat din bazele lor in sud-vestul Rusiei in directia granitei ruso-ucrainene doar in decurs de 24 de ore. Guvernul ucrainean a afirmat ca tancurile ruse au patruns deja in estul tarii insa aceste rapoarte nu au fost confirmate de americani.

Oficialul a mai aratat ca in Ucraina intra, dinspre Rusia, arme si echipamente ce nu mai sunt folosite de armata rusa, insa sunt folosite de armata ucraineana, ceea ce ar putea dovedi un efort de a pretinde ca echipamentele sunt ucrainene.

Mai mult, spun americanii, un sistem de lansare de rachete care se afla in posesia fortelor ruse din Cecenia se afla acum in Ucraina.

Rusia explica prezenta fortelor militare de la granita cu Ucraina

Reprezentantul presedintelui rus Vladimir Putin pe probleme de politica externa a negat, vineri, ca Rusia isi maseaza din nou trupele la frontiera cu Ucraina.

Iuri Usakov a explicat ca Federatia Rusa a adus mai multi graniceri din cauza situatiei de securitate.

Ucraina, in prag de razboi: Porosenko si Putin au vorbit din nou despre armistitiu

Joi, secretarul general al organizatiei nord-atlantice, Anders Fogh Rasmussen, a anuntat ca NATO a observat "o noua acumulare de forte militare rusesti" langa frontiera cu Ucraina.

Rasmussen a avertizat ca o interventie ruseasca dincolo de granita va atrage sanctiuni internationale mult mai dure.

Seful NATO: Rusia maseaza din nou mii de soldati la granita cu Ucraina

Rusia si Ucraina sunt implicate intr-o confruntare inca din martie, cand Moscova a anexat peninsula ucraineana Crimeea si a trimis mii de soldati la granita cu Ucraina.

In lunile urmatoare, regiunile ucrainene Donetk si Luhansk si-au declarat independenta de Kiev si si-au aratat intentia de a se alatura Rusiei, evolutii pe care Ucraina le pune pe seama influentei Moscovei in regiune.

Mai mult, Guvernul de la Kiev a acuzat Rusia ca trimite trupe si echipamente militare in regiune, pentru a ajuta separatistii pro-rusi.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Rusia tancuri Ucraina, #Ucraina forte Rusia separatisti , #Ucraina