Ucraina: Armistitiul, incalcat in strada. Violentele au izbucnit din nou la Kiev (Video)

Autor: Ana Ilie
Joi, 20 Februarie 2014, ora 10:11
2620 citiri
Ucraina: Armistitiul, incalcat in strada. Violentele au izbucnit din nou la Kiev (Video)

Armistitiul dintre presedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, si Opozitie, incheiat miercuri seara, dupa doua zile de violente, 28 de morti si aproape o mie de raniti, nu s-a respectat in Kiev.

La mai putin de 12 ore de la declararea armistitiului, joi dimineata, fortele de ordine si protestatarii se confruntau in Maidan, unde focurile aprinse de acestia din urma umpleau zona de un fum gros, scrie Russia Today. Cel putin o persoana a murit, potrivit medicilor aflati in Piata Independentei. Autoritatile sustin ca 20 de politisti au fost raniti.

In intreaga piata se aud strigate care mobilizeaza oamenii sa intareasca baricadele, dar si impuscaturi si explozii. Peste tot se ridica noi baricade sau se consolideaza cele vechi, in vreme ce o parte a manifestantilor e concentrata pe impiedicarea fortelor de ordine sa patrunda in epicentrul protestelor.

Opozantii regimului Ianukovici, care si-au petrecut si noaptea trecuta in aer liber, arunca cu pietre si alte proiectile in politie. Unul dintre liderii protestelor se afla pe scena improvizata in Piata si da instructiuni oamenilor, indemnandu-i sa formeze linii de lupta.

Politia a aruncat sticle incendiare in Conservatorul ocupat de manifestanti si transformat in punct de prim ajutor, pentru a-l incendia. Sunt rapoarte potrivit carora pe cladirile din jurul pietei sunt postati lunetisti care trag in multime.

Ucraina, in prag de razboi: Niciun roman printre victime

Negocierile dintre Ianukovici si Opozitie urmau sa inceapa la ora locala 09:00, la Kiev. Este a saptea runda de negocieri din timpul actualei crize. Ianukovici refuza categoric, in continuare, sa discute despre demisia sa sau despre participarea UE si SUA la negocieri. In acelasi timp, Opozitia refuza participarea Rusiei la negocieri si insista pe demisia presedintelui.

Potrivit unui nou bilant al Ministerului Sanatatii, in cele doua zile de violente au murit 28 de persoane si alte 445 au necesitat spitalizare. Printre raniti se numara si doi cetateni straini.

Citeste si:
Nicușor Dan, despre studiul privind ciorile din Cișmigiu: „Unii umblă cu cioara vopsită. Este un proiect decis de cetățeni pe baza unui concurs”
Nicușor Dan, despre studiul privind ciorile din Cișmigiu: „Unii umblă cu cioara vopsită. Este un proiect decis de cetățeni pe baza unui concurs”
Primarul Capitalei Nicușor Dan a venit vineri, 28 ianuarie, cu o explicație după ce în presă a apărut informația că primăria ar fi pregătit un milion de lei pentru un studiu de...
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...