Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ucraina fierbe: Crimeea isi arata sustinerea fata de separatistii din Est - Nu va lasam la necaz!

Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 12:27
2426 citiri
Ucraina fierbe: Crimeea isi arata sustinerea fata de separatistii din Est - Nu va lasam la necaz!

Locanicii din Crimeea, peninsula ucraineana anexata la Federatia Rusa in martie, ii sustin pe cetatenii din orasele ucrainene estice impotriva carora "junta de la Kiev" a trimis trupe, a declarat liderul peninsulei, Serghei Aksionov.

"In loc de dialog cu poporul lor, autoritatile ilegale de la Kiev au trimis trupe si lunetisti ca sa suprime un protest pasnic al localnicilor din sud-estul Ucrainei", a spus Aksionov, citat de Itar-Tass.

"Poporul va evalua cum se cuvine actiunile criminale ale juntei de la Kiev bazata pe ideologia si ordinea nazista", a adaugat acesta.

"Acordam sprijinul moral deplin localnicilor din Slaviansk, Kramatorsk, Donetk si alte orase, unde oamenii isi apara drepturile si libertatile astazi. Nu va vom lasa la necaz! Crimeea a reusit sa se protejeze de nazisti, sunt convins ca sud-estul Ucrainei va reusi sa faca la fel", a incheiat Aksionov.

Sud-estul Ucrainei este framantat, de cateva saptamani, de miscari separatiste.

Presedintele interimar al Ucrainei, Oleksander Turcinov, a anuntat, marti dimineata, inceperea unei operatiuni militare in nordul regiunii Donetk, unde au loc manifestatii pro-ruse. "Va avea loc in etape, intr-o maniera responsabila si echilibrata. Principalul scop este protejarea oamenilor", a spus Turcinov in Parlament.

Ucrainenii sustin ca miscarile din Luhansk, Donetk si Harkov sunt orchestrate de Moscova pentru a sparge tara.

Ucraina fierbe iar: Premierul acuza Rusia ca planuieste o alta incursiune militara in est

La Donetk, legislatorii au proclamat Republica Populara Donetk, au programat un referendum pentru alipirea la Rusia la 11 mai si au cerut presedintelui Vladimir Putin sa trimita pacificatori.

Noi violente in Ucraina: Protestatarii pro-rusi au luat cu asalt cladiri guvernamentale

Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, l-a acuzat pe presedintele rus Vladimir Putin ca "a ordonat si a platit pentru un nou val de revolte separatiste in estul tarii".

Separatism in Ucraina: O noua republica pe harta tarii

Noul val de revolte survine la cateva saptamani dupa ce Rusia a anexat peninsula ucraineana Crimeea, dupa inlaturarea de la putere a presedintelui pro-rus Viktor Ianukovici. Moscova are cel putin 40.000 de soldati la granita Ucrainei.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ucraina Crimeea separatisti, #Ucraina separatisti , #Ucraina