Ucraina: In ciuda acordurilor pentru armistitiu, soldatii prorusi ataca in forta la Peski

Duminica, 22 Februarie 2015, ora 14:05
2044 citiri
Ucraina: In ciuda acordurilor pentru armistitiu, soldatii prorusi ataca in forta la Peski

Insurgentii prorusi nu au oprit complet tirurile in estul Ucrainei, in pofida acordurilor convenite de cele doua tabere cu privire la retragerea armelor grele incepand de duminica, sustine serviciul de presa al trupelor guvernamentale ucrainene angrenate in zona de conflict din Donbas, pe pagina sa de Facebook, potrivit mass-media de la Kiev.

"Rebelii sunt deosebit de activi in zona Donetkului. Localitatea Peski se afla de cateva zile sub focul intensiv al inamicului.

Tiruri cu lansatoare de rachete multiple Grad s-au inregistrat de doua ori in noaptea de sambata spre duminica, iar din mortiere si artilerie s-a tras in trei randuri in decursul noptii trecute", mentioneaza serviciul de presa, indicand ca tinte ale separatistilor au fost de asemenea localitatile Vodianoe, Tonenkoe si Avdeevka.

Insurgentii au incercat totodata sa porneasca un asalt asupra pozitiilor ucrainene in cursul noptii de sambata spre duminica in localitatea Sirokino, nu departe de orasul Mariupol, port strategic la Marea Azov, detinut de fortele ucrainene.

"In total, in noaptea de 21 spre 22 februarie, inamicul a deschis de 12 ori focul asupra pozitiilor guvernamentale; de patru ori cu lansatoare de rachete Grad; de cinci ori cu tunuri de artilerie si mortiere", conform serviciului de presa al armatei ucrainene.

In pofida armistitiului intrat in vigoare la 15 februarie, rebelii au incercat din nou duminica dimineata sa captureze localitatea Sirokino, care le-ar deschide calea spre Mariupol, relateaza Ukrinform.

"De dimineata (07h00) se dau lupte grele aici. La inceput, rebelii au tras cu mortiere grele, iar apoi au inceput asaltul" asupra pozitiilor ucrainene, a declarat agentiei de presa citate un combatant din Garda Nationala, indicand ca de cel putin trei ore se dau lupte crancene la Sirokino.

De cateva zile, de-a lungul liniei frontului din estul Ucrainei, fortele guvernamentale au remarcat din ce in ce mai multe drone, care se presupune ca ar apartine armatei ruse, intrucat rebelii sustin ca nu dispun de aviatie. "Un astfel de aparat (fara pilot) a fost doborat ieri (sambata) in zona Starobelsk, in jurul orei 07:00 (locale) ", conform aceluiasi comunicat.

Ostilitatile intervin pe fondul implinirii unui an de la revolutia proeuropeana din Ucraina, care a condus la inlaturarea presedintelui prorus Viktor Ianukovici de la putere.

Duminica la Kiev sunt asteptati o serie de lideri europeni, intre care presedintele Consiliului European Donald Tusk, presedintele german Joachim Gauk, precum si liderul de la Chisinau, Nicolae Timofti, care vor participa la un "Mars al demnitatii", cu ocazia acestui eveniment.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Ucraina lupte prorusi armistitiu, #Ucraina lupte continua armistitiu , #Ucraina