Ucraina, in prag de razboi: Liderii separatisti, pregatiti sa apere republica Donetk

Joi, 10 Iulie 2014, ora 23:00
2775 citiri
Ucraina, in prag de razboi: Liderii separatisti, pregatiti sa apere republica Donetk

Reprezentantii separatistilor prorusi din Donetk, in estul Ucrainei, s-au declarat hotarati joi sa apere acest oras de unde vor sa evacueze o parte dintr-un milion de locuitori.

"Inamicul incearca sa incercuiasca din toate partile Donetkul. Suntem gata sa aparam Donetkul si aglomeratia urbana Donetk, sa nu lasam adversarul sa intre sau sa inconjoare orasul", a declarat intr-o conferinta de presa Igor Strelkov, "ministru al Apararii" al Republicii Populare Donetk (DNR), autoproclamata.

El a dat asigurari ca are suficienti "rezervisti" si echipament pentru a face acest lucru, asigurand ca "peste 1.000 de voluntari" s-au alaturat separatistilor "in ultimele zile".

Ucraina, in prag de razboi: Trei soldati morti, o femeie pilot rapita de rusi

Autoritatile de la Kiev, care au declansat o "operatiune antiterorista" impotriva rebelilor din estul tarii, si-au afisat, dupa recucerirea mai multor localitati, intentia de a incercui cele doua mari orase din regiune, Donetk si Lugansk (aproape 500.000 de locuitori), aminteste AFP. "Primul ministru" al DNR, Aleksandr Borodai, si-a afisat de asemenea determinarea. "Vom apara teritoriul DNR contra ocupatiei", a declarat el in aceasta conferinta de presa.

El a evocat de asemenea posibilitatea de a evacua "zeci de mii" sau chiar "sute de mii" de locuitori din Donetk in timp ce fortele ucrainene inainteaza.

Ucraina, in prag de razboi: Fortele ucrainene au recucerit doua orase

In legatura cu Rusia, al carei sprijin pentru separatisti pare sa scada in ultima vreme, Borodai, care nu face un mister din cetatenia sa rusa si s-a intors de la Moscova, a dat asigurari ca a avut discutii "constructive" in capitala rusa, cu interlocutori pe care a refuzat sa-i numeasca.

"Ma bazez foarte mult pe sprijinul Federatiei Ruse pe termen foarte scurt. Rusia ne-a oferit deja un ajutor colosal, in voluntari sau in ajutor umanitar, iar eu cred ca va creste", a spus el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#lideri separatisti Dontek, #Ucraina insurgenti Donetk, #violente ucraineni rusi Donetk , #Ucraina
Comentarii
S
Stan
rank 1
Dupa cum recunoaste insusi banditul sef, " Rusia ne-a oferit deja...