Ucraina, inca in armistitiu: Mii de oameni protesteaza la Kiev - cea mai mare demonstratie din februarie

Duminica, 29 Iunie 2014, ora 21:44
5373 citiri
Ucraina, inca in armistitiu: Mii de oameni protesteaza la Kiev - cea mai mare demonstratie din februarie
Foto: Kyiv Post

Mii de oameni s-au adunat in Piata Independentei din Kiev duminica, pentru a protesta fata de decizia presedintelui Petro Porosenko de a prelungi perioada de incetare a focului.

Comform Kiev Post, este cea mai mare demonstratie de la revolutia din februarie, cand fostul presedinte Viktor Ianukovici a parasit tara.

Focul a incetat printr-un acord in 20 iunie, situatie care ar fi trebuit sa dureze o saptamana. Vineri, 27 iunie, liderul de la Kiev a extins aceasta perioada pana luni, 30 iunie, la orele 22.00. Insa chiar si in aceasta perioada au existat violente, noteaza publicatia.

Armistitiul in Ucraina, aproape de sfarsit: Porosenko, Merkel si Hollande, in teleconferinta cu Putin

Potrivit purtatorului de cuvant al ministrului Apararii, cinci soldati ucraineni au fost ucisi si cel putin 17 au fost raniti in weekend.

Protestatarii s-au intalnit, duminica, in fata cladirii Administratiei Prezidentiale, unde membrii batalionului de voluntari Donbas, veniti din zona de conflict, s-au adresat presedintelui Porosenko. Acestia au cerut sfarsitul perioadei de incetare a focului, introducerea legii martiale si ca provizii de arme sa ajunga la unitatile de voluntari.

Comandantul batalionului a fost intampinat cu urale de multime. A urmat un discurs, in care acesta a cerut multimii ca demonstratia sa fie "calma si civilizata".

"Noi nu zdrobim si nu aruncam cu nimic. Acesta este Guvernul nostru, presedintele nostru ales. Sa ne aducem mesajul intr-un mod civilizat", a spus acesta.

Ulterior, demonstrantii s-au deplasat catre Piata Independentei, unde li s-au alaturat mii de oameni purtand steagul ucrainean si bannere. S-a cerut reluarea operatiunii anti-teroriste demarate anterior de Guvernul de la Kiev.

"Europa nu ne va ajuta"

"Se spune la TV ca suntem slabi. Nu este adevarat. Cei care nu au inima de luptatori nu se mai afla in randurile noastre. Putem pune 'stop' invaziei si aseza lucrurile in ordine imediat. Nu credeti ce vi se spune!", a spus comandantul voluntarilor batalionului Donbas.

"Europa nu ne va ajuta. O sa va spun de ce. Sunt oameni buni, dar au propriile interese. Nimeni in afara de noi nu este cu adevarat interesat de Ucraina. Sunt interesati de generozitatea lui Putin, de relatiile comerciale cu Rusia. Duc vieti bune. De aceea trebuie sa ne bazam pe noi", a mai spus el.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#demonstratie Ucraina duminica 29 iunie, #proteste Ucraina duminica 29 iunie, #expirare acord incetare foc Ucraina , #Ucraina
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Poza GuessWho
GuessWho
rank 5
Si astia de ce-s mascati? C-asa le sta bine teroristilor?...