Ucraina: Observatorii OSCE capturati de o saptamana au fost eliberati (Video)

Autor: Ana Ilie
Sambata, 03 Mai 2014, ora 11:19
1700 citiri
Ucraina: Observatorii OSCE capturati de o saptamana au fost eliberati (Video)

Liderul insurgentilor pro-rusi din orasul Slaviansk din estul Ucrainei a anuntat ca observatorii militari ai Organizatiei pentru Securitate si Cooperare din Europa (OSCE), tinuti ostatici de mai bine de o saptamana, au fost eliberati.

Un reporter Associated Press l-a vazut, sambata, pe unul dintre observatori, colonelul german Axel Schneider. Acesta era insotit de traducatorul ucrainean. Cei doi erau liberi.

Liderul separatistilor din Slaviansk, Viaceslav Ponomarev, a declarat ca toti cei sapte observatori si cei cinci asistenti ucraineni ai acestora au fost eliberati.

Insurgentii din Slaviansk, din centrul Ucrainei de Est, au luat ostatici membrii echipei de observatori la 25 aprilie.

Zi sangeroasa in Ucraina: Zeci de morti in Slaviansk si Odessa

Eliberarea echipei OSCE vine la putin timp dupa cea mai sangeroasa zi de pana acum in Ucraina, de la inceputul tensiunilor separatiste in estul tarii. La Odessa au avut loc ciocniri violente intre sustinatorii si opozantii Rusiei. Peste 30 de persoane au murit in urma unui incendiu care a izbucnit intr-o cladire si zeci de persoane au fost ranite.

Armata ucraineana a lansat o vasta operatiune militara impotriva orasului prorus Slaviansk. Doua elicoptere ale armatei ucrainene au fost doborate de catre separatisti, iar pilotii acestora au fost ucisi.

De asemenea, militantii prorusi au preluat controlul asupra retelei de cai ferate din Donetk si au oprit toate trenurile, iar mai multi jurnalistii americani au fost sechestrati, dar eliberati ulterior.

Presedintele Ucrainei prezinta bilantul victimelor din Slaviansk: Criminalii au avut multe pierderi

In ultimele saptamani, estul Ucrainei a fost marcat de actiuni violente ale militantilor prorusi, care au ocupat cladiri guvernamentale, au luat ostatici si au atacat ucraineni proeuropeni, provocand haos. La granita Ucrainei se afla 40.000 de trupe rusesti gata sa intervina oricand, avertizeaza NATO.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...