Ucraina: Protestatarii de pe Euromaidan, rapiti, torturati si ucisi - un parlamentar i-a coordonat pe huligani

Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 08:24
3797 citiri
Ucraina: Protestatarii de pe Euromaidan, rapiti, torturati si ucisi - un parlamentar i-a coordonat pe huligani

Ministrul ucrainean al Afacerilor Interne, Arsen Avakov, a anuntat, joi, ca un parlamentar din fostul partid al lui Viktor Ianukovici a creat grupuri de huligani ca sa disperseze protestarii din Piata Independentei.

Ministrul a precizat ca deputatul Iuri Ivaniuscenko, din Partidul Regiunilor, a fost implicat in crearea si finantarea gruparilor organizate de barbati bine facuti, asa-zisii Tituski, care au rapit, batut si omorat activistii miscarii de protest Euromaidan.

Avakov sustine ca politia a determinat ca un grup de huligani se afla in biroul lui Ivaniuscenko, aproape de piata Mihailivska, in seara de 18 februarie, cand li s-au impartit arme si munitie, scrie Ukrainian News.

"La etaj, in piata Mihailivska, grupul de Tituski care isi avea baza in apropiere in biroul unui deputat numit Ienakievski (Iuri Ivaniuscenko), a fost format in acea zona" si au primit instructiuni cum sa procedeze.

Avakov sustine ca toate metodele utilizate pentru a finanta si coordona actiunile tuturor gruparilor de Tituski au fost descoperite.

In special, a aratat ministrul de Interne, cetateanul Viktor Zubritki a primit instructiuni directe cu privire la coordonarea actiunilor acestor grupari de la fostul ministru de Interne, Vitalii Zaharcenko. Zubritki coordona si grupurile de presa care propagau informatii negative despre Euromaidan.

Omul de afaceri Oleksandr Cebotarev a dirijat operatiunile de rapire a activistilor pro-europeni, printr-un grup de 10 persoane care au rapit, torturat si omorat oamenii, cu ajutorul fortelor de ordine, cu ajutorul fostului sef al Departamentului de Combatere a Crimei Organizate din MAI ucrainean, Stanislav Rogozin.

Avakov a mai precizat ca trei persoane din acest grup au fost retinute si alte sapte sunt cautate, inclusiv persoana responsabila de brutalizarea activistului Igor Lutenko si moartea activistului Iuri Verbitki. Acelasi grup este responsabil si de moartea jurnalistului Viaceslav Veremi.

Anterior, noile autoritati ucrainene au dezvaluit ca Serviciul Federal Rus ar fi putut fi implicat in planul de dispersare a activistilor Euromaidan din centrul Kievului.

Ucraina a anuntat cine a tras in protestatarii din Kiev

Joi, seful Serviciului Ucrainean de Securitate, Valentin Nalivaicenko, a confirmat ca protestele din Kiev au fost reprimate de atacul fortelor comandourilor Alfa ale serviciului.

Nalivaicenko a aratat ca 108 de membri ai trupelor Alfa s-au aflat pe acoperisul sediului uniunii sindicatelor, inarmati. Seful serviciului de securitate a aratat ca puscasi au fost postati si pe alte doua cladiri aflate pe doua strazi invecinate din centrul Kievului.

Protestele s-au desfasurat in Ucraina timp de patru luni, incepand cu noiembrie 2013, cand presedintele de atunci al tarii, Viktor Ianukovici, a refuzat semnarea unor acorduri cu UE, preferand o relatie mai stransa cu Rusia.

Ianukovici a fugit din Ucraina in Rusia la scurt timp dupa ce protestele au devenit violente si aproximativ 100 de manifestanti au fost impuscati mortal de fortele speciale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#huligani Ucraina Euromaidan, #proteste violente Ucraina , #Ucraina
Comentarii
Poza marin123
marin123
rank 5
Poza grob
grob
rank 5
Ukrainian News.