Ucraina se baricadeaza: Inchide complet frontiera cu Rusia - ce spune despre minarea granitei

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 11:32
7391 citiri
Ucraina se baricadeaza: Inchide complet frontiera cu Rusia - ce spune despre minarea granitei
Foto: inforesist.org

Ministerul ucrainean de Interne a anuntat ca granita Ucrainei cu Rusia va fi inchisa complet, dupa ce o parte a frontierei a inceput sa fie sigilata in urma cu o saptamana, in dreptul regiunilor sud-estice Donetk si Luhansk.

Consilierul ministrului ucrainean de Interne, Anton Herascenko, a declarat, la Channel 5, ca autoritatile de la Kiev vor inchide granitele si vor cauta si alte metode de restabilire a ordinii in regiune, arata agentia Ukrinform.

"Diferite metode vor fi luate in considerare, dar, cu siguranta, vom inchide imediat granitele. Pentru acest lucru, vor fi stabilite mijloacele necesare", a afirmat oficialul ucrainean.

Ucraina, in prag de razboi: Atac la frontiera dinspre Rusia

De asemenea, Herascenko a fost intrebat daca minarea frontierei cu Rusia este una dintre posibilitatile luate in calcul de autoritatile centrale.

"Sa minam propriul nostru teritoriu este un pericol pentru cetatenii Ucrainei, pentru animale. Intrebarea nu este usoara. Cu toate ca securitatea nationala este foarte importanta, trebuie sa cantarim avantajele si dezavantajele.

Exista multe metode de lupta fara mine, insa acestea necesita timp si bani. Acum nu avem nici suficienti bani, nici suficient timp", a explicat consilierul ministrului de Interne.

Pana in acest moment, opt puncte de control au fost inchise de-a lungul granitei cu Rusia.

Fostul presedinte interimar al Ucrainei, Aleksandr Turcinov, anunta, miercurea trecuta, ca tara sa va inchide frontiera de est cu Rusia, pentru a preveni introducerea de arme si trimiterea de luptatori rusi in regiunile Donetk si Luhansk, framantate in ultima perioada de un puternic conflict separatist.

Ucraina se izoleaza: Frontiera de est cu Rusia, inchisa - Armata vrea sa-i prinda pe teroristi

Kievul vrea sa-i prinda pe teroristi

De asemenea, Turcinov a afirmat ca astfel se va asigura "localizarea teroristilor", adaugand ca fortele guvernamentale au inceput deja sa sigileze granitele.

In plus, fostul lider interimar ucrainean a ordonat Consiliului National de Aparare si Securitate al tarii sa studieze posibilitatea introducerii legii martiale in regiunile Luhansk si Donetk, potrivit unui decret postat pe site-ul lui Turcinov in cursul zilei de marti.

Ucraina, in prag de razboi: Presedintele interimar pregateste introducerea legii martiale

Introducerea legii martiale este motivata de situatia din regiunile sud-estice ale Ucrainei, unde au loc aproape zilnic confruntari armate dure, soldate cu zeci de morti si raniti, dar si distrugeri materiale.

Armata ucraineana desfasoara in prezent o operatiune anti-terorista la granita cu Rusia, incercand sa preia controlul in zonele ocupate de separatistii prorusi puternic inarmati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#frontiera inchisa Ucraina Rusia, #granita inchisa Ucraina Rusia, #minare frontiera Ucraina , #Ucraina