Ucraina se pregateste de razboi: Soldat ranit, armata sapa transee

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 12:44
6392 citiri
Ucraina se pregateste de razboi: Soldat ranit, armata sapa transee
Foto: The Guardian

Trupele ucrainene au inceput sa sape transee intr-o noua zona, joi dimineata, la cativa kilometri de orasul Slaviansk, aflat sub controlul separatistilor pro-rusi, dupa ce un soldat a fost ranit intr-un atac.

Zeci de soldati in uniforme de camuflaj sapau santuri adanci si amplasau saci de nisip in jurul mai multor vehicule blindate, joi dimineata, in apropierea unui asezamant numit Malynivka, unde militarii au instalat si un cort, noteaza Reuters.

Tabara ucraineana se afla la 12 kilometri sud de Slaviansk, pe drumul principal catre capitala regiunii Donetk.

Unitatea militara recent stabilita a fost dotata cu armament si cu sisteme anti-tanc, in vreme ce trupele ucrainene si politistii au infiintat un punct de control pe artera de circulatie. Acestia verifica toate vehiculele care intra si ies din zona respectiva.

Masurile au fost luate de oficialii de la Kiev in contextul in care ministrul de Interne Arsen Avakov a anuntat ca un atac a avut loc, in noaptea de miercuri spre joi, asupra unei baze din Artemivsk, aflata la 40 de kilometri sud-est de Slaviansk.

Avakov a explicat ca atacul a fost comis de un grup format din 70 de persoane si condus de soldati rusi. Un militar ucrainean a fost ranit in timpul incidentului. Cu toate acestea, Moscova neaga ca ar avea trupe militare pe teritoriul Ucrainei.

Ucraina, din nou in criza: Politician torturat si ucis. Se reia operatiunea anti-terorista

Oleksandr Turcinov, presedintele ucrainean, a cerut relansarea operatiunii anti-teroriste demarate inainte de acordul de saptamana trecuta de la Geneva, dupa ce cadavrul unui politician din partidul sau a fost gasit cu urme de tortura langa Slaviansk, oras aflat in mainile militantilor pro-rusi.

In urma cu o saptamana, Ucraina lansase o operatiune anti-terorista in regiunea framantata de miscari separatiste in Donetk.

La sfarsitul saptamanii, insa, Ucraina, Rusia, SUA si UE pareau ca au ajuns la un consens in ceea ce priveste dezescaladarea violentelor, parafat prin acordul de la Geneva.

Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
Comentarii explozive: Europa, nu NATO ar trebui să trimită trupe în Ucraina. Care ar fi rolul lor
Comentarii explozive: Europa, nu NATO ar trebui să trimită trupe în Ucraina. Care ar fi rolul lor
În Europa a fost încălcat un tabu: în urmă cu doar câteva luni, ar fi fost de neconceput ca liderii europeni să propună trimiterea trupelor lor în Ucraina. Dar, recent, președintele...
#razboi Ucraina, #soldat ranit Ucraina, #transee Ucraina , #Ucraina