Ucraina va semna Acordul de Asociere cu UE, dupa formarea unui guvern

Luni, 24 Februarie 2014, ora 17:32
2029 citiri
Ucraina va semna Acordul de Asociere cu UE, dupa formarea unui guvern
Foto: Russia Today

Semnarea unui Acord de Asociere cu UE de catre Ucraina a fost legata, luni, de Comisia Europeana, de formarea unui guvern in urma alegerilor anticipate de la 25 mai, executivul comunitar reamintind ca orice ajutor financiar este conditionat de reforme economice.

"Acordul comercial si de investitii pe care l-am propus este inca pe masa", a declarat Olivier Bailly, purtator de cuvant al CE, in cadrul briefingului de presa cotidian. El a exclus semnarea unui astfel de acord inainte de formarea unui nou guvern ales in Ucraina.

Ucraina fierbe: Ianukovici, oprit sa fuga din tara. Iulia Timosenko a fost eliberata

"Trebuie mai intai sa lasam sa treaca perioada de tranzitie" politica inceputa sambata in Ucraina, urmand ca semnarea unui astfel de acord sa fie discutata dupa 25 mai, "odata ce noul guvern va fi format", a adaugat el. Bailly a subliniat ca Bruxelles-ul nu pune sub semnul indoielii legitimitatea actualului guvern, dar a precizat ca un guvern ales este garantul "unui alegeri pe deplin suverane".

Olivier Bailly a reamintit ca o sustinere economica si financiara europeana pentru Ucraina este conditionata de realizarea in aceasta tara a unor reforme economice.

"Suntem gata sa ajutam, cu conditia sa aiba loc reforme economice in Ucraina", a subliniat Bailly, in conditiile in care noile autoritati ucrainene au solicitat 35 de miliarde de dolari ajutor financiar de la comunitatea internationala pentru a evita falimentul.

Criza din Ucraina: Mandat de arestare pe numele lui Ianukovici - este acuzat de crime in masa

Purtatorul de cuvant a confirmat ca sunt discutate mai multe optiuni pentru acordarea de asistenta financiara Ucrainei.

"UE lucreaza la un pachet de sprijin economic international pentru Ucraina - cu sprijin pe termen scurt, mediu si lung pentru a raspunde provocarilor economiei ucrainene", a spus Olivier Bailly, precizand ca este prea devreme pentru a alege intre optiunile posibile.

El nu a confirmat informatiile privind organizarea unei conferinte a donatorilor, dar a precizat ca Inaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe si politica de securitate, Catherine Ashton, care se afla in prezent la Kiev, ar putea comenta acest subiect in cursul zilei.

"Personal, nu stiu sa se fi luat vreo decizie privind organizarea unei astfel de conferinte, dar intrucat Inaltul Reprezentant Catherine Ashton este in prezent la Kiev sunt sigur ca va fi prima care va comenta daca o astfel de varianta se confirma", a apreciat Bailly.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#Ucraina acord asociere UE, #Ucraina acord UE formare guvern , #Ucraina
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
Vai de capul lor! Acu' sa-i vad...
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Deci pentru banii europeni Ucraina trebuie sa mai astepte..