UE ii trece pe lista neagra pe sefii serviciilor de informatii din Rusia

Sambata, 26 Iulie 2014, ora 14:26
2024 citiri
UE ii trece pe lista neagra pe sefii serviciilor de informatii din Rusia

Uniunea Europeana i-a sanctionat sambata pe sefii serviciilor rusesti de informatii si pe mai multi membri din conducerea Consiliului rus de Securiate pentru implicarea acestora in criza din Ucraina, potrivit Jurnalului oficial al UE.

Pe noua lista cu 15 persoane si 18 entitati vizate de blocarea averilor/activelor si o interdictie de calatorie in UE din cauza aducerii unor atingeri integritatii teritoriale a Ucrainei figureaza numele sefului Serviciului Federal de Securitate (FSB) Nikolai Bortnikov (foto), al sefului serviciilor de informatii, Mihail Fradkov, si numele presedintelui cecen Ramzan Kadirov.

Astfel, pe lista se afla in total 87 de persoane si 20 de entitati.

Membri ai conducerii Consiliului rus pentru Securitate, din care fac parte inclusiv Bortnikov si Fradkov, sunt acuzati ca au "contribuit la elaborarea politicii Guvernului rus care ameninta integritatea teritoriala, suveranitatea si independenta Ucrainei".

Kadirov a facut "declaratii in favoarea anexarii ilegale a Crimeei si insurectiei armate din Ucraina". La inceputul lui iunie, el s-a declarat pregatit sa trimita 74.000 de voluntari ceceni in Ucraina, in cazul in care i se cere acest lucru.

Printre entitati figureaza mai multe societati care au sediul in Crimeea, peninsula ucraineana anexata de catre Rusia in martie, inclusiv un grup hotelier din Ialta.

In paralel, UE urmeaza sa adopte, saptamana viitoare, acelasi tip de sanctiuni vizand persoane acuzate ca "sustin in mod activ anexarea Crimeei", "destabilizarea estului Ucrainei" sau ca "beneficiaza" de pe urma acestora. Pe aceasta noua lista, care urmeaza sa fie finalizata marti, ar putea sa fie inscrise numele unor oligarhi apropiati presedintelui rus Vladimir Putin, potrivit unor surse diplomatice.

Cei 28 sunt pregatiti sa adopte, tot de saptamana viitoare, sanctiuni economice de anvergura, in domeniile accesului pe pietele financiare, vanzarii de armament, tehnologiilor din sectorul energetic si bunurilor cu dubla folosinta civila si militara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#UE sanctiuni Rusia, #UE sanctiuni sefi servicii informatii Rusia , #Ucraina