UE nu accepta anexarea Crimeii - se pregatesc noi sanctiuni drastice

Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 23:08

   

UE nu accepta anexarea Crimeii - se pregatesc noi sanctiuni drastice
Uniunea Europeana ia in considerare inasprirea restrictiilor economice impuse autoritatilor din Crimeea, pentru a sublinia clar ca nu accepta anexarea peninsulei ucrainene de catre Rusia, a declarat ministrul de externe danez, Martin Lidegaard.

In plus, UE intentioneaza sa mentina sanctiunile impuse regimului de la Kremlin, a mai punctat acesta, intr-un interviu telefonic acordat vineri, citat de Bloomberg.

Actualele sanctiuni au nevoie de timp pentru a-si produce pe deplin efectele, prin urmare nu este nevoie sa se treaca la o faza superioara, a mai spus el.

In acelasi timp, sunt pasi pe care UE trebuie sa ii faca pentru a creste presiunea asupra presedintelui Rusiei, Vladimir Putin, a subliniat ministrul danez.

"Cand vine vorba despre Crimeea, sper ca vom fi capabili sa ajungem la un acord cu privire la anumite actiuni care vor arata foarte limpede ca UE nu accepta anexarea Crimeii si va continua sa sanctioneze Crimeea pentru a arata acest lucru", a mai spus Lidegaard.Cine face jocurile in Donetk si de cine asculta Putin in Ucraina?

Pana acum, UE a interzis importul de bunuri alimentare din Crimeea si a blocat investitiile in proiectele de infrastructura din transporturi, telecomunicatii si sectorul energetic.

Surse citate de Reuters au declarat ca UE ar putea interzice turismul in peninsula sau sa suspende exportul de gaze si produse petroliere in aceasta regiune.

Ministrii de Externe din statele membre UE se vor reuni la Bruxellles la data de 15 decembrie pentru a discuta, printre alte subiecte, situatia din Ucraina, inainte de reuniunea tuturor celor 28 de sefi de state, care va avea loc in cadrul Consiliului European din 18-19 decembrie.

Totodata, UE trebuie sa ia decizii legate de nevoile financiare suplimentare ale Ucrainei, pe care, conform opiniilor exprimate de diplomati, FMI le-ar fi estimat la 15 miliarde de dolari.

Kostiantyn Yelisieiev, ambasadorul Ucrainei la UE, a presat, vineri, blocul european sa mentina "sanctiuni semnificative" la adresa autoritatilor din Crimeea si Rusia.

Separatistii din Ucraina respecta armistitiul: Nimeni nu stie cat va dura, asa ca...

"Putem vorbi mai intai despre reforme, dar apoi si despre cat de mult costa aceste reforme Ucraina", a mai spus el.

Lidegaard a mai afirmat ca UE trebuie sa incurajeze guvernul de la Kiev sa adopte masurile economice care pot stabiliza tara pe termen lung, cum ar fi stoparea coruptiei si reducerea dependentei energetice de Rusia, dar si atragerea de investitii private.

Danemarca va continua sa acorde sprijin Poloniei, tarilor baltice si celorlalte tari ale caror securitate este amenintata de Rusia prin incursiunile facute in spatiul lor aerian, a mai spus ministrul danez.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6738 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
obiectiv21
rank 3
Intrebare
De ce trebuia ca UE sa accepte schimbarea din Crimeea ?
praslea
rank 3
Da' pe Romani i-a-ntrebat cineva daca accepta...
... anexarea Moldovei, a Bucovinei de nord, a Cadrilaterului de state straine???!!!

Desteapta-te, Romane!
Adrian_Marinescu
rank 5
Nu mai consideră că este necesar să-i întrebe
De cand Romania a devenit colonia marelui imperiu eropean.Romania are un guvernator onorific numit si presedinte in persoana lui Johannis si un guvernator de fap,ambasadorul SUA la Bucuresti al cărui nume se tremină obligatoriu in enstein(SUA este Izraelul mare).
Politica Romaniei se face in SUA via Bruxelles si asta de la revolutie incoace.Economic depindem mai mult de UE dar in caz de criza tot SUA face jocurile.
Utilizator sters
''se pregatesc noi sanctiuni drastice''
deci in Estul Ukra (unde este criza umanitara ''Ukraine conflict: upholding the right to health for all'') pro-federalistii se straduie sa respecte incetarea focului si se negociaza o intalnire la Minsk pentru a continua discutiile cu privire la continuare procesului de pace si la statutul celor doua teritorii

intre timp

''​Ukrainian minister admits country is ‘bankrupt’''

''Gas price for population to be raised up to 5-fold in Ukraine - Naftogaz CEO''

''Ukraine’s 2015 military budget to double — defense minister''

''US Senate Passes Bill to Arm Ukraine, Impose Sanctions on Russia''

''Ukrainian Arms Company Signs Weapons Deal With US Barrett Firearms''

si

''The Swedish government has announced plans to re-train Swedes who were previously conscripted into the Swedish army, in an effort to increase the country's war capabilities after recent Russian unrest. ''

plus
''Oslo Suspends Military Cooperation With Moscow Until 2016: Defense Ministry''

oare statele unite ale mafiei financiare ne ''coc'' un conflict armat cu Rusia - pe teritoriul Europei?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor