Washingtonul cere Moscovei ca inceteze "provocarile" in Ucraina

Sambata, 16 August 2014, ora 09:56
2369 citiri
Washingtonul cere Moscovei ca inceteze "provocarile" in Ucraina

Statele Unite au indemnat, vineri, Rusia sa inceteze "provocarile" in Ucraina, apreciind ca intensificarea activitatilor Rusiei vizand destabilizarea Ucrainei in ultimele saptamani este "extrem de periculoasa si provocatoare", relateaza AFP.

De asemenea, Washingtonul a anuntat ca verifica informatiile cu privire la patrunderea pe teritoriul ucrainean a unui convoi militar rus.

"Incercam sa obtinem mai multe detalii cu privire la informatiile potrivit carora fortele de securitate ucrainene ar fi atacat vehicule ale unui convoi militar rus pe teritoriul Ucrainei", a anuntat Caitlin Hayden, purtatorul de cuvant al Consiliului american pentru Securitate nationala, potrivit unui comunicat.

"Nu putem confirma in acest moment informatiile date", a adaugat ea.

Hayden a subliniat ca "Rusia nu are niciun drept sa trimita vehicule, persoane sau material militar in Ucraina, sub niciun pretext si fara autorizarea Guvernului ucrainean".

Vineri dimineata, Ucraina a denuntat incursiunea unui convoi militar rus pe teritoriul sau, pe la un post de frontiera aflat sub controlul separatistilor prorusi, in zona Donetk. "Un convoi militar rus a trecut frontiera prin punctul vamal Izvarin", a declarat pentru AFP Oleksii Dmitraskivski, un purtator de cuvant al operatiunii militare ucrainene din est. "Nu dispunem de informatii privind numarul de vehicule din acest convoi", a adaugat el.

Potrivit corespondentilor publicatiilor The Guardian si The Daily Telegraph, 23 de vehicule blindate pentru transportul trupelor, camioane de combustibil si alte vehicule logistice cu numere de inmatriculare militare rusesti au traversat frontiera dintre Rusia si Ucraina joi seara, in zona Donetk, prin punctul vamal Izvarin.

Ulterior, armata ucraineana a anuntat ca ar fi "distrus" majoritatea acestor vehicule blindate.

NATO si UE au indemnat in repetate randuri Rusia sa nu intervina in Ucraina.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#SUA avertisment Rusia Ucraina, #camioane rusesti militari Ucraina , #Ucraina