Furtuna provoaca inundatii in New York - oamenii sunt sfatuiti sa stea in case

Duminica, 28 August 2011, ora 21:24
1424 citiri
Furtuna provoaca inundatii in New York - oamenii sunt sfatuiti sa stea in case

Raurile au inceput sa se reverse, duminica, pe strazile din Manhattan, in timp ce Irene, uraganul ajuns la nivel de furtuna tropicala, s-a dezlantuit asupra orasului New York cu rafale puternice de vant si ploi torentiale.

Chiar daca Irene a fost retrogradat la furtuna tropicala, autoritatile au avertizat ca fenomenul continua sa fie periculos, potrivit CNN.

"Nu iesiti din case... nu este inca sigur", a avertizat duminica dimineata guvernatorul din New Jersey, Chris Christie. "Peste tot sunt inundatii si inundatii spontane se inregistreaza in diferite parti ale statului", a adaugat guvernatorul.

Craig Fugate, directorul FEMA, institutia care se ocupa de situatiile de urgenta, a declarat la Fox News ca evaluarea pagubelor abia a inceput in unele zone si e dificil de facut estimari.

Oficialii spun ca furtuna a lasat fara curent electric peste 3,3 mililioane de oameni si este vinovata pentru moartea a cel putin 11 persoane, dupa ce a trecut prin patru state si inca isi face simtita prezenta in cele mai mari orase din nord-est. Ar putea dura cateva zile pana la reluarea alimentarii cu energie electrica, spun autoritatile.

In Manhattan, raul Hudson s-a revarsat inundand malurile si locuintele din apropiere. Apele s-au revarsat si peste malurile East River, in New York, dar apoi s-au retras.

In New York, orasul care nu doarme niciodata, pericolul nu a trecut si metropola ar putea fi redusa in continuare la tacere. O mare parte din reteaua electrica si alte infrastructuri sunt subterane, iar viata s-ar putea sa nu-si poata relua cursul normal nici dupa ce apele se retrag, a avertizat un fost secretar pentru securitate interna.

Furtuna a ajuns la New York la ora 16:00, ora Romaniei, viteza vantului atingand 100 de km/h. Autoritatile au procedat la evacuari, dar cerceteaza zonele expuse in cautarea unor eventuale persoane care ar avea nevoie de ajutor. Transportul public este oprit, podurile, tunelurile si porturile sunt inchise.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#uragan america, #uragan Irene, #inundatii New York , #uragan America