(Live video) Uraganul Irma a ajuns in Florida, de unde milioane de oameni au fost evacuati

Duminica, 10 Septembrie 2017, ora 11:11
13042 citiri
(Live video) Uraganul Irma a ajuns in Florida, de unde milioane de oameni au fost evacuati
Foto: Hepta.ro

Uraganul Irma a ajuns pe coasta vestica a Floridei, unde 6,5 milioane de oameni au primit ordin de evacuarea din fata a ceea ce este "cea mai catastrofala furtuna vazuta vreodata" in acest stat american.

Camerele video care difuzeaza live imagini pe Internet arata ca, in noaptea de sambata spre duminica, in numeroase localitati din vestul Floridei ploua, iar vantul bate puternic.

Cu cateva ore inainte ca urganul sa loveasca statul american, guvernatorul Rick Scott a facut un ultim apel catre locuitori, potrivit The Guardian: "Trebuie sa plecati - nu diseara, nu intr-o ora, ci chiar acum. Asta este cea mai catastrofala furtuna pe care a vazut-o vreodata statul".

6,5 milioane de oameni din zonele de coasta ale Floridei au primit ordin de evacuare.

"Aceasta este ultima voastra sansa sa luati o decizie buna", le-a transmis guvernatorul.

Cei mai multi i-au ascultat sfatul, astfel ca rafturile magazinelor au fost golite, in goana pentru provizii si cozile la benzinarii s-au intins pe kilometri.

Irma a atins coastele sudice ale Floridei sambata seara, la ora locala 20:00 (duminica dimineata, ora 03:00, ora Romaniei - n.red.), ca un uragan de categoria 3, dar urmeaza sa-si "recapete" fortele si sa redevina un uragan de categoria 4, ceea ce inseamna ca vantul va sufla cu pana la 250 km/h.

In sudul statului, nivelul marii ar putea creste cu pana la 5 metri, in timpul uraganului.

Furtuna va urca spre nord, de-a lungul coastei Floridei, urmand sa treaca, pana la jumatatea saptamanii, prin alte cateva state americane, continuandu-si drumul spre nord-vest, arata Chicago Tribune. Sursa citata arata ca furtuna va fi cea mai severa din 1921 incoace in orasul Tampa.

Iata, mai jos, imagini surprinse de camerele video live:

In acest context, Ministerul roman de Externe a anuntat ca o Celula de Criza a MAE, prin ambasadele de la Ciudad de Mexico, Paris, Haga si Washington, "continua demersurile de asistenta consulara a cetatenilor romani aflati in zona afectata, inclusiv prin identificarea unor modalitati de evacuare a celor care au solicitat sprijin in vederea parasirii zonei".

Sezonul uraganelor este insa departe de a se incheia, uraganul Jose ajungand deja la intensitatea 4 in Oceanul Atlantic, in zona Caraibelor, zona deja distrusa de Irma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#uragan Irma ajuns Florida, #uragan Irma evacuare Florida, #uragan Irma lovit Florida , #uragan America
Comentarii