ONU crede ca precipitatiile aduse de uraganul Harvey au legatura cu schimbarile climatice

Miercuri, 30 August 2017, ora 10:12
3161 citiri
ONU crede ca precipitatiile aduse de uraganul Harvey au legatura cu schimbarile climatice
Foto: Facebook/Ohio Storm Chasers

Volumul deosebit de mare al precipitatiilor provocate de furtuna tropicala Harvey este cel mai probabil asociat cu schimbarile climatice generate de incalzirea globala, un fenomen care duce la cresterea cantitatii de umezeala din atmosfera Terrei, a anuntat marti Organizatia Meteorologica Mondiala, un organism specializat din cadrul ONU, informeaza Reuters.

Harvey, o furtuna cu deplasare lenta, a provocat inundatii catastrofale in Texas, a ucis cel putin 18 persoane, a generat evacuari in masa in Houston, un oras a carui activitate a fost complet paralizata. Houston ocupa locul al patrulea in topul celor mai populate orase din Statele Unite.

"Schimbarile climatice inseamna ca atunci cand avem un eveniment precum Harvey, cantitatea de precipitatii va fi cel mai probabil mai mare decat echivalentul sau din conditii obisnuite", a declarat Clare Nullis, purtatoare de cuvant a Organizatiei Meteorologice Mondiale, in cadrul unei sedinte ce a avut loc la sediul ONU din Geneva.

"Schimbarile climatice duc foarte probabil la cresterea precipitatiilor asociate", a adaugat ea, precizand ca in anumite zone, precipitatiile generate de furtuna Harvey ar putea sa depaseasca 1,2 metri cubi pe ora si ca Serviciul National de Meteorologie din Statele Unite a trebuit sa introduca o noua culoare in graficele sale pentru a exemplifica in mod corect volumul ploilor cazute in ultimele zile in aceasta regiune americana.

Harvey vs. Katrina: Doua fenomene meteorologice similare, dar cu urmari diferite

"Schimbarile climatice nu provoaca cicloane tropicale. Acestea din urma au existat dintotdeauna. Relatia dintre modificarile climatice si frecventa uraganelor si a cicloanelor tropicale nu este clara, este nevoie inca de multe studii care sa analizeze acest aspect", a spus Clare Nullis.

In iunie, Donald Trump a anuntat ca Statele Unite se vor retrage din Acordul pentru clima de la Paris, declansand un val de critici pe plan international. In aceasta luna, presedintele Trump a anulat reglementarile de mediu referitoare la proiectele unor constructii finantate de Guvern in zonele predispuse la inundatii, in cadrul unui proiect al administratiei sale ce vizeaza cheltuirea sumei de 1 triliard de dolari pentru a repara infrastructura imbatranita din Statele Unite.

Citeste si Dezastru in Houston din cauza uraganului Harvey: Un dig s-a rupt, sute de case lovite de puhoaie (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Harvey schimbari climatice, #uragane SUA schimbari clima, #uragane schimbari climatice , #uragan America