Ploua cat intr-un an la Houston: Cel putin 9 oameni au murit. Actiune dramatica de salvare (Video)

Marti, 29 August 2017, ora 12:17
5836 citiri
Ploua cat intr-un an la Houston: Cel putin 9 oameni au murit. Actiune dramatica de salvare (Video)
Foto: Hepta.ro

Cel putin 9 persoane au murit, in zona Houstonului, din cauza uraganului Harvey, care intre timp a devenit furtuna tropicala.

Printre cei morti se numara si 6 membri ai unei familii care s-ar fi inecat, duminica, in timp ce incercau sa scape din calea apelor, relateaza KHOU.com.

De asemenea, o femeie de 60 de ani a fost ucisa atunci cand un copac a cazut pe casa sa in timp ce dormea, un barbat de peste 60 de ani s-a inecat luni seara, iar o alta femeie a fost luata de ape dupa ce s-a dat jos din masina.

Autoritatile se asteapta insa ca bilantul mortilor sa creasca, pe masura ce se desfasoara activitati de salvare, scrie Washington Post.

Harvey, care a ajuns deasupra Texasului in noaptea de vineri spre sambata, a fost catalogat ca fiind un uragan de categoria 4, insa de atunci a fost degradat la furtuna tropicala.

Acest lucru nu vine cu vesti bune pentru locuitorii Houstonului, deoarece ploaia continua. Potrivit informatiilor Ziare.com, centrul orasului, de unde au fost difuzate in ultimele zile imagini, a fost printre cele mai afectate zone, pe acolo trecand un rau.

De asemenea, si regiunile de nord-est si est au fost sub ape, in timp ce partea de vest, aflata la o altitudine putin mai mare, a fost mai ferita de inundatii.

Inundatiile sunt considerate "catastrofale", iar situatia nu se va imbunatati, cel putin marti. Pana acum, precipitatiile masoara 750 de litri pe metrul patrat, in ultimele zile, mai mult de jumatate din media anuala de 1.264 de litri pe metrul patrat, relateaza BBC.

Aceasta cantitate de precipitatii s-ar putea dubla in urmatoarele zile, astfel ca Harvey ar putea aduce Houstonului precipitatii cat pentru un an intreg.

Mai mult de 3.000 de oameni au fost salvati din Houston si din jurul orasului, iar la interventii participa inclusiv elicoptere.

Un clip realizat de BBC arata cum un reporter si un cameraman ai KHOU 11 News au ajutat la salvarea din apa a unui sofer de camion.

Primarul orasului, Sylvester Turner, a explicat decizia de a nu evacua locuitorii, in ciuda avertismentelor primite, relateaza CNN: "Nu poti efectiv sa scoti pe strazi 6,5 milioane de oameni. Daca crezi ca situatia de acum este rea, dupa ce dai un ordin de evacuare vei crea un cosmar".

Furtuna tropicala Harvey a provocat cele mai mari inundatii din Houston, de la uraganul Allison, care a avut loc in luna iunie 2001, atunci cand au fost distruse aproape 3.000 de locuinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#uragan Harvey morti, #Houston morti uragan Harvey, #Houston inundatii furtuna Harvey , #uragan America