Sandy a plecat, dezastrul ramane: Americanii se iau la bataie pentru benzina

Sambata, 03 Noiembrie 2012, ora 20:09
5002 citiri
Sandy a plecat, dezastrul ramane: Americanii se iau la bataie pentru benzina
Foto: Business Insider

Uraganul Sandy a trecut, insa problemele cauzate de el nu par sa gaseasca o rezolvare curand.

Desi autoritatile au reusit sa rezolve penele de curent in majoritatea zonelor rezidentiale din Manhatan, benzinariile au inceput sa fie asaltate de soferi disperati si oameni care cauta combustibil pentru masinile si generatoare, informeaza NBC New York.

Oficialii fac insa apel la calm si promit sa rezolve si aceasta problema. Guvernatorul Andrew Cuomo a anuntat, sambata, ca vor fi plasate cisterne cu combustibil in locuri cheie din New York si Long Island pentru a rezolva temporar criza.

In aceste conditii, primarul Michael Bloomberg a fost nevoit chiar si sa anuleze mult-asteptatul maraton din New York.

"Maratonul mereu i-a apropiat pe locuitorii New York-ului si i-a inspirat prin povetsile de curaj si determinare pe care le prezinta", a spus Bloomberg, dupa care a anuntat ca maratonul se amana pentru vremuri mai putin dramatice.

Decizia a fost salutata de victimele uraganului, cetatenii inca zbatandu-se sa faca rost de provizii si produse pentru a putea supravietui si a se duce la munca.

Insa problema combustibilului pare sa fie cea mai stringenta. Benzinariile fie au ramas fara, fie nu au electricitate pentru ca benzina sa poata sa fie pompata.

Si, cum se intampla de obicei cand nervii tuturor sunt intinsi la maximum, au inceput si violentele. Un barbat chiar a scos un pistol si l-a amenintat pe cel care se bagase in fata lui la coada la o benzinarie.

Imaginile care definesc acum New York-ul sunt cele care arata siruri de masini abandonate in strada si multi oameni mergand pe strada cu canistre rosii in mana, in cautarea combustibilului.

Un bilant de vineri numara cel putin 109 decese in urma uraganului Sandy in State, iar primarul orasului New York, Michael Bloomberg, a avertizat ca ar putea fi si mai multi morti.

Numai in New York s-au inregistrat 41 de decese, aproximativ jumatate dintre acestea survenind in Staten Island. Bloomberg a dat exemplul a doi frati care au murit dupa ce au fost smulsi din bratele mamei lor, din cauza furtunii puternice.

Pierderile se ridica la 18 miliarde de dolari numai pentru statul New York, in timp ce pagubele produse intregii regiuni se invart in jurul sumei de 50 de miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Uragan Sandy criza combustibil, #New York maraton anulat, #benzina uragan Sandy , #uragan America