Sezonul uraganelor in SUA: Lee evacueaza 100.000 de persoane, Nate creste in Golf

Autor: Ana Ilie
Vineri, 09 Septembrie 2011, ora 10:01
1612 citiri
Sezonul uraganelor in SUA: Lee evacueaza 100.000 de persoane, Nate creste in Golf

Ploile care au ramas in urma trecerii furtunii tropicale Lee prin nord-estul SUA au deversat cantitati impresionante de apa, inchizand mai multe drumuri si fortand evacuarea a peste 100.000 de persoane. Presedintele Barack Obama a proclamat stare de urgenta in Pennsylvania si New York.

Raul Susquehanna a iesit din matca, provocand cele mai serioase inundatii din ultimele patru decenii. Cea mai serioasa situatie este in Luzerne County, unde chiar daca barajul de la Wilkes-Barre rezista in fata apelor raului, pana la 1000 de locuinte se afla in pericol, informeaza AP.

Daca apele cresc peste nivelul estimat, mii de cladiri ar putea fi pierdute. Aici au fost evacuate cele mai multe persoane si pana si autoritatile recunosc ca este o situatie inspaimantatoare. Stephen Bekanich, directorul pentru situatii de urgenta din Luzerne County are incredere ca barajul va tine piept apelor, insa a aranjat deja cu voluntarii, ca masura suplimentara de protectie, sa fie asezati saci cu nisip de ambele parti ale raului.

In Binghamton, un orasel din statul New York cu aproximativ 45.000 de locuitori, apa raului Susquehanna a ajuns pana la jumatatea stalpilor de iluminat public. Este cea mai severa inundatie pe care a suferit-o orasul dupa constructia zidurilor de protectie, si localitatea a fost efectiv blocata.

Pana si binecunoscuta autostrada din New York, Interstate 88, a fost inundata, partial, fortand calatorii sa faca drum intors. In unele parti ale statului, cursele de autobuz au fost suspendate.

"O sa fie cu mult mai rau", a spus guvernatorul de New York, Andrew Cuomo.

Raurile si paraiele au depasit sau se apropie de nivelul de inundatie de la Maryland la Massachusetts, si expertii sustin ca mai multe inundatii se vor produce in perioada imediat urmatoare.

Cel putin noua persoane si-au pierdut viata in urma uraganului Lee. In Golful Mexic, furtuna tropicala Nate se intareste si va deveni uragan vineri - deocamdata este prea devreme pentru a spune incotro se va indrepta, insa meteorologii presupun ca va lua calea sudului Texasului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#inundatii SUA, #uragan SUA , #uragan America