Uragan in SUA: New York-ul, redus la tacere de superfurtuna Sandy (Video)

Autor: Ana Ilie
Luni, 29 Octombrie 2012, ora 14:49
8117 citiri
Uragan in SUA: New York-ul, redus la tacere de superfurtuna Sandy (Video)

Superfurtuna Sandy a redus la tacere orasul care nu doarme niciodata, New York, dar si alte centre importante din estul SUA. 50 de milioane de americani sunt avertizati ca furtuna "istorica" ii va afecta in urmatoarele ore si zile.

O nava cu 17 persoane la bord, HMS Bounty, a inceput sa ia apa, luni, dupa ce a intrat in zona afectata de uragan, in largul coastelor Carolinei de Nord.

Dupa toate indicatiile, uraganul Sandy si-a intarit fortele inainte de a debarca pe uscat, unde se asteapta sa faca prapad. Centrul National pentru Uragane a anuntat ca Sandy, aflata la 615 kilometri sud-est de New York City, si-a sporit puterea. Vanturile puternice au crescut in intensitate, de la 120 de kilometri pe ora, la 140 de kilometri pe ora, informeaza Reuters.

Uraganul de categoria 1 se deplaseaza pe directia nord cu o viteza de 24 de kilometri pe ora. Vanturile care il insotesc se extind pe o suprafata de pana la 280 de kilometri de la centrul furtunii si au fost raportate pe coasta Carolinei de Nord, in sud-estul Virginiei, peninsula Delmarva si coasta din New Jersey.

Uraganul Sandy: New York-ul - complet paralizat, bursa - inchisa

Sandy urma sa ajunga pe uscat luni, unde se va ciocni cu o furtuna de iarna din directia vest si un front de aer rece dinspre zona Arctica, transformandu-se intr-o "Frankenstorm" de dimensiuni istorice, au avertizat meteorologii. Se crede ca pagubele produse de Sandy vor depasi pagubele de 15 miliarde de dolari facute de uraganul Irene.

Uraganul Sandy: Sute de mii de oameni evacuati din New York, sute de zboruri anulate

De la Washington la Boston, orasele mari si mici se baricadeaza in fata urgiei. Oamenii isi fac provizii de mancare, apa si baterii. Expertii spun ca New York-ul ar puta fi cel mai grav lovit - de un zid de apa de aproape 3,5 metri. Sandy ar urma sa ajunga aici miercuri, dupa ce va intra pe uscat prin coasta din New Jersey si va matura Pennsylvania.

Companiile aeriene au suspendat peste 7.200 de zboruri si Amtrak a anulat circulatia trenurilor in zona. New York, Philadelphia, Washington si Baltimore si-au suspendat mersul metroului, autobuzelor si trenurilor, iar scolile sunt inchise luni. Toate birourile guvernamentale ne-esentiale sunt inchise in capitala, la fel ca si bursa din New York, Nasdaq Stock Market si alte burse.

Uraganul Sandy: 60 de milioane de persoane avertizate (Video)

Sute de mii de persoane, de la Maryland la Connecticut, au primit ordin de evacuare din zonele joase de coasta, inclusiv 375.000 in Manhattan si alte parti din New York, 50.000 in Delaware si 30.000 in Atlantic City.

Furtuna ar putea aduce si 60 de centimetri de zapada in Kentucky, Carolina de nord si West Virginia.

Meteorologii spun ca valurile uriase sunt agravate de luna plina, asa ca New Yorkul ar putea fi lovit grav, daca nivelul marii va creste cu 2,5 metri-3,5 metri, suficient pentru a inunda intregul oras. Acesta este cel mai negru scenariu pentru metropola americana.

La Washington, presedintele Barack Obama a promis ajutor imediat statelor afectate, "taind birocratia", aratand ca guvernul va "raspunde masiv si va raspunde rapid" dupa ce furtuna loveste cel mai populat coridor al tarii.

In largul coastelor Carolinei de nord, furtuna a afectat deja nava HMS Bounty, cu 17 persoane la bord, care a anuntat Paza de Coasta ca a inceput sa ia apa. Paza de Coasta monitorizeaza situatia vasului aflat la 250 de kilometri de ochiul furtunii, inconjurat de valuri de 5,5 metri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#uragan Sandy America, #uragan Sandy New York , #uragan America
Comentarii
Poza romanianwars
romanianwars
rank 1
Poza tractoristu
tractoristu
rank 1