Uraganul Dorian: Bilantul mortilor creste in Bahamas UPDATE Pene de curent in SUA

Vineri, 06 Septembrie 2019, ora 09:14
4141 citiri
Uraganul Dorian: Bilantul mortilor creste in Bahamas UPDATE Pene de curent in SUA
Foto: Arhiva/Pixabay

Bilantul provizoriu al trecerii devastatorului uragan Dorian peste Bahamas a urcat din nou si a ajuns la 30 de morti, a afirmat joi premierul arhipelagului, Hubert Minnis.

Bilantul anterior era de 20 de morti, insa autoritatile si-au exprimat temerea ca, odata incheiate operatiunile de salvare, numarul definitiv va fi mult mai ridicat.

Uraganul a provocat distrugeri care vor dura "generatii" in Bahamas, a mai spus Hubert Minnis, la postul american de televiziune CNN, noteaza AFP.

Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a estimat miercuri seara ca aproximativ 70.000 de oameni au nevoie de "ajutor imediat" in zona insulelor Abaco si Grand Bahama. Subsecretarul general al ONU pentru afaceri umanitare, Mark Lowcock, care s-a deplasat in capitala Bahamas, Nassau, unde a avut o intrevedere cu premierul Minnis, a declarat ca organizatia a deblocat 1 milion de dolari din fondurile de urgenta pentru a oferi primul ajutor celor afectati.

UPDATE: Dupa ce a distrus Bahamas, Dorian si-a facut simtita prezenta joi noaptea in Carolina de Nord si Carolina de Sud, uraganul fiind insotit de viteze mari ale vantului si ploi torentiale care au provocat pene de curent pe suprafete mari in ambele state americane. Peste 260.000 de locuinte si sedii comerciale au ramas joi noaptea fara energie electrica in statele Carolina de Sud si Georgia, relateaza Reuters.

Ochiul uraganului Dorian se afla la circa 60 de kilometri sud-est de Wilmington, Carolina de Nord, fiind insotit de viteze ale vantului de 160 de kilometri la ora, a anuntat Centrul National pentru Uragane (NHC), cu sediul in Miami, in cadrul unui buletin informativ emis la ora locala 20.00.

Guvernatorii din statele vizate de trecerea uraganului au declarat stare de urgenta. Scolile au fost inchise, au fost puse la dispozitie adaposturi si au fost desfasurati militari pentru a ajuta in cadrul operatiunilor de salvare.

Dorian a lovit duminica arhipelagul cu forta unui uragan de categoria 5 si a stationat deasupra Bahamas o perioada lunga, insotit de rafale puternice de vant si precipitatii in cantitati de pana la 76 de centimetri.

Retrogradat in categoria 2 in cursul zilei, Dorian s-a apropiat joi mai mult de coasta de est a Statelor Unite, prada vanturilor violente, ploilor torentiale si riscului de inundatii mortale.

Vezi si:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#uragan dorian morti , #uragan America