Uraganul Irene: Bilantul mortilor a ajuns la opt persoane

Duminica, 28 August 2011, ora 09:52
1216 citiri
Uraganul Irene: Bilantul mortilor a ajuns la opt persoane
Foto: CNBC

Opt persoane, intre care un copil, si-au pierdut viata din cauza urganului Irene, care continua sa inainteze spre nord, de-a lungul coastei estice a Statelor Unite, afectand deja milioane de oameni.

Majoritatea victimelor au murit din cauza unor accidente provocate de rafalele puternice de vant. Printre victime se numara insa si un surfer.

Uraganul, clasat de categoria 1 pe scara cu cinci nivele a intensitatii uraganelor, a inceput sa-si faca simtita prezenta in capitala federala, Washington, unde este asteptat sa se dezlantuie in primele ore ale diminetii de duminica inainte de a inainta despre New York.

Traseul uraganului arata ca, dupa ce a atins uscatul in Carolina de Nord, sambata dimineata, uraganul se va deplasa din Virginia pana in Maine.

Uraganul aduce cu sine ploi puternice, inundatii si mai ales rafale distrugatoare de vant, cauzand distrugeri si intreruperi masive in furnizarea de energie electrica. Mii de oameni ar putea ramane blocati in locuinte cateva zile.

Ce masuri iau Statele Unite in calea uraganului

Intre timp, a fost decretata starea de urgenta si in Philadelphia.

Dupa New York, a fost randul autoritatilor din Maryland sa opreasca circulatia metroului si a autobuzelor.

Oficialii din armata spun ca 6.500 de soldati sunt gata sa fie desfasurati in regiunile devastate, daca va fi nevoie.

Crucea Rosie a adapostit 13.000 de oameni in 150 de adaposturi vineri noapte.

In Virginia, marina militara a trimis majoritatea flotei pe mare, pentru a evita impactul furtunii asupra coastei.

Liniile aeriene si-au anulat mii de zboruri si aeroporturile din Philadelphia, Washington, New York si Boston isi vor suspenda serviciile cel putin pentru o parte a weekendului.

La New York, sistemul public de transport a fost oprit la pranz, iar autoritatile continua sa avertizeze locuitorii din zonele joase ca trebuie sa plece imediat. Primaria a ordonat vineri evacuarea a 370.000 de rezidenti, un numar fara precedent.

Dupa ce au fost evacuate milioane de persoane din zonele joase, in special in New York si New Jersey, Centrul National pentru Uragane a avertizat sambata rezidentii care locuiesc in structuri inalte aflate in calea uraganului ca vantul care loveste etajele superioare va fi mult mai puternic decat valorile indicate de autoritati, care iau in calcul viteza la nivelul solului.

Presedintele Barack Obama a fost pus la curent, sambata seara, cu ultimele date despre Irene intr-o teleconferinta cu principalii oficiali pentru situatii de urgenta, intre care vicepresedintele Joe Biden, secretarul pentru securitate interna, Janet Napolitano, secretarul energiei, Steven Chu, administratorul FEMA, Craig Fugate, si consilierul pentru securitate nationala, John Brennan.

Seful Casei Albe a convocat din nou acest grup duminica dimineata.

Irene ramane deocamdata de taria unui uragan, slabirea sa in intensitate fiind asteptata abia sambata noaptea sau luni dimineata.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#morti uragan Irene, #morti uragan America, #masuri siguranta uragan America , #uragan America