Tinerii spanioli parasesc Spania, in cautarea unui loc de munca

Luni, 01 Aprilie 2013, ora 18:22
2555 citiri
Tinerii spanioli parasesc Spania, in cautarea unui loc de munca

Ca urmare a lipsei de opertunitati de acasa, tinerii din Spania parasesc sistematic tara, in cautarea unor noi piete de munca. Peste 280.000 au parasit Spania doar in 2012, in incercarea de a-si gasi locuri de munca in Germania, Marea Britanie, Argentina sau Venezuela.

Majoritatea somerilor sunt proaspat iesiti din scoli sau universitati si-si trimit CV-urile in zeci de locuri sperand sa poata gasi un angajator, noteaza Deutsche Welle.

Pe multe bloguri si forumuri spaniole oamenii isi impartasesc experientele personale legate de munca peste hotare. Se ofera sfaturi cu privire la viza dar si detalii legate de viata de zi cu zi in alte state, ceea ce indica amploarea problemelor.

Politicienii spanioli se lupta cu somajul ajuns la niveluri record, acuzatii legate de coruptie si proteste zilnice contra masurilor de austeritate, astfel incat generarea unor noi locuri de munca pentru tineri s-a transformat intr-o prioritate slaba.

Pentru cei care raman in tara, situatia este de multe ori mai grea decat a celor care pleaca. Majoritatea se raporteaza la gasirea unui angajator ca fiind o problema de noroc, o "oportunitate".

#somaj spania, #proteste Spania, #tineri Spania, #locuri munca Spania , #Venezuela