Assange il ataca pe Obama: Ar fi vremea sa-si tina cuvantul (Video)

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 10:07
2926 citiri
Assange il ataca pe Obama: Ar fi vremea sa-si tina cuvantul (Video)

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, i-a transmis un mesaj filmat presedintelui SUA, Barack Obama, in care il acuza ca sustine libertatea cuvantului in Orientul Mijlociu, in timp ce "persecuta" WikiLeaks pentru publicarea cablogramelor diplomatice.

Assange, care se ascunde in ambasada Ecuadorului din Londra, dupa ce justitia britanica a decis extradarea sa in Suedia, urmand sa fie judecat pentru viol, a comentat discursul sustinut de Barack Obama in fata Adunarii Generale a ONU, relateaza Reuters.

Assange l-a atacat pe Obama pentru discursul sustinut la New York, afirmand ca, asa cum dovedeste propria-i experienta, Obama a facut mai multe pentru incriminarea libertatii de exprimare decat orice alt presedinte american.

"Probabil ca a fost ciudat pentru adolescentii egipteni care si-au spalat ochii de gazele lacrimogene americane in timpul Primaverii Arabe sa auda cum Statele Unite sprijina schimbarea in Orientul Mijlociu", spune Assange.

"Poate ca ar fi vremea ca presedintele Obama sa-si tina cuvantul si sa inceteze persecutia asupra WikiLeaks", a adaugat acesta.

Comentariile acide ale lui Assamge, precum si declaratiile ministrului ecuadorian de Externe, sugereaza ca nu exista o solutie amiabila in ce priveste blocajul diplomatic provocat de australianul de 41 de ani.

Autoritatile britanice au inconjurat ambasada Ecuadorului din Londra si au anuntat ca, daca Julian Assange scoate nasul afara, va fi arestat si extradat in Suedia. Avocatii lui Assange se tem ca acesta ar putea ajunge apoi in Statele Unite, unde va suporta consecintele publicarii secretelor diplomatiei americane.

Assange sustine, in mesajul sau filmat, ca nici Marea Britanie si nici Suedia nu i-au garantat ca nu va fi extradat in Statele Unite.

Potrivit CNN, ministrul ecuadorian de Externe, Ricardo Patino, urmeaza sa se intalneasca, joi, cu seful diplomatiei britanice, William Hague, in incercarea de a-l convinge sa accepte ca Assange sa paraseasca teritoriul ambasadei fara sa fie arestat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Assange atac Obama video, #Wikileaks Obama libertate cuvant, #Assange Obama discurs ONU , #Wikileaks