Assange: SUA sa renunte la "vanatoarea de vrajitoare" impotriva WikiLeaks (Video)

Duminica, 19 August 2012, ora 17:42
3623 citiri
Assange: SUA sa renunte la "vanatoarea de vrajitoare" impotriva WikiLeaks (Video)
Foto: Arhiva

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a facut duminica o declaratie din balconul Ambasadei Ecuadorului la Londra, in care a cerut Guvernului american sa renunte la vanatoarea impotriva WikiLeaks si a avertizat asupra amenintarilor la adresa libertatii de expresie.

Julian Assange i-a cerut presedintelui Barack Obama "sa faca ceea ce trebuie", iar Guvernul american "sa renunte la vanatoare de vrajitoare impotriva WikiLeaks".

Assange, care a vorbit de la balconul ambasadei Ecuadorului din Londra, i-a multumit presedintelui ecuadorian pentru ca i-a dat azil.

"Asa cum WikiLeaks se afla sub amenintare, la fel sunt si libertatea de expresie si sanatatatea tuturor natiunilor noastre", a mai spus Julian Assange, care risca sa fie extradat in Suedia.

Este prima declaratie publica a lui Assange, dupa ce Ecuador a decis joi sa-i acorde azil politic.

Ministrul de Externe din Ecuador, Ricardo Patino, a anuntat joi ca tara sa ii va acorda azil politic lui Julian Assange, motivand ca drepturile acestuia ar putea fi incalcate.

Autoritatile britanice sustin ca nu-l vor lasa pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, sa paraseasca in libertate Ambasada Ecuadorului din capitala britanica.

Julian Assange s-a refugiat la Ambasada Ecuadorului din Londra, dupa ce Curtea Suprema din Marea Britanie a decis extradarea sa in Suedia, unde este acuzat de viol.

Ministrul ecuadorian de Externe, Ricardo Patino, a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa la Quito, ca Guvernul britanic a transmis autoritatilor din Ecuador o scrisoare, prin intermediul ambasadei din Londra in care ameninta cu patrunderea in sediul ambasadei, daca Ecuadorul nu-l preda pe Assange.

El a mai precizat ca o astfel de amenintare este "nepotrivita" din partea unei tari democratice si civilizate.

Ricardo Patino a subliniat ca, daca autoritatile britanice vor recurge la masurile anuntate in scrisoare, Ecuadorul va considera ca este vorba de "un act neprietenesc si ostil si o atingere a suveranitatii" si va replica in consecinta.

"Nu suntem o colonie britanica", a punctat seful diplomatiei ecuadoriene.

O lege din 1987 permite Londrei sa ridice statutul diplomatic al unei ambasade, caz in care politia poate patrunde in sediul respectivei ambasade pentru a efectua arestari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Assange Wikileaks vanatoare vrajitoare, #Assange declartii ambasada Ecuador, #Assange extradare SUA , #Wikileaks
Comentarii