Julian Assange, in forma buna: Parca traiesc intr-o statie spatiala (Video)

Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 21:39
2892 citiri
Julian Assange, in forma buna: Parca traiesc intr-o statie spatiala (Video)

Julian Assange, care s-a refugiat in Ambasada Ecuadorului de la Londra in urma cu 4 luni, pentru a incerca sa scape de extradarea in Suedia, care vrea sa-l judece intr-un caz de presupus viol si agresiune sexula, nu pare deloc bolnav, asa cum sustinea zilele trecute Ecuadorul.

Dimpotriva, fondatorul WikiLeaks pare impacat cu situatia sa, el fiind, de altfel, si cel care a initiat intalnirea cu presa, conform jurnalistei care l-a intervievat, de la CNN.

In urma cu cateva zile, adjunctul ministrului Ecuadorian de Externe, Marco Albuja, afirma ca "Assange a slabit mult" si ca "Suntem foarte ingrijorati de starea lui de sanatate", declaratie facuta in timpul unei vizite la Moscova.

Insa din imaginile ce insotesc interviul se vede clar ca Assange nu a pierdut in greutate. Mai mult, el a renuntat la look-ul de odinioara, la tricouri si jacheta de piele, adoptand costumul si cravata, parul sau nu mai ajunge la barbie, fiind tuns respectabil. Arata si vorbeste mai degraba ca un politician decat ca un fost hacker devenit acticist, observa jurnalista CNN.

Traiul in ambasada, ca intr-o statie spatiala

Fondatorul WikiLeaks a povestit cate ceva si despre traiul sau in ambasada, comparandu-l cu cel dintr-o statie spatiala. "Nu exista lumina naturala (...). Dar am fost intr-o celula de izolare (in decembrie 2010 in Marea Britanie - n. red) si stiu cum este viata detinutilor. Este mult mai bine" aici, a adaugat el. De altfel, interviul s-a desfasurat intr-un salon cochet al ambasadei.

Fondatorul WikiLeaks ocupa unul dintre birourile ambasadei, care a fost transformat astfel incat sa poata sluji si de dormitor. Detine chiar si o banda de alergat, iar o data pe saptamana boxeaza impreuna cu un prieten, dupa cum sustine personalul institutiei. Ambasada i-a instalat si un dus, insa Assange este complet lipsit de o bucatarie, asa ca se bazeaza pe mancarea adusa de prieteni sau de angajatii ambasadei.

"Pot munci, pot vorbi cu dvs. In sensul acesta, mintea mea e libera", a declarat el.

Printre cei care l-au vizitat se numara si Lady Gaga, care a luat ceaiul cu el si designerul britanic Vivienne Westwood, pentru a-i arata tricoul "Sunt Julian Assange", gandit de ea.

Despre WikiLeaks declara ca are menirea de a educa. "E ca o biblioteca. Colectam informatii despre felul in care lumea functioneaza. Publicam documente istorice. Si da, preluam cele mai dificil caz. Cautam acele lucruri care sunt foarte greu de publicat si protejam drepturile celor care le publica, luptand pentru drepturile lor", a mai spus Assange.

WikiLeaks, un proiect amuzant

"De ce facem asta? Pentru ca vrem sa traim intr-o lume mai buna. Dar si pentru ca e amuzant", adauga el.

Despre ancheta WikiLeaks a SUA, Assange declara ca este una "imorala", aceasta incalcand "toate principiile pe care administratia americana le apara, ea incalca principiile pe care parintii fondatori ai Statelor Unite le-au aparat", sustine el.

Din iunie Assange traieste in Ambasada Ecuadorului de la Londra, tara africana acordandu-i azil politic. Londra doreste insa sa aplice mandatul de arestare suedez.

Assange, originar din Australia, afirma ca daca este trimis in Suedia, risca sa fie extradat catre SUA, care sunt nemultumite de publicarea de catre WikiLeaks a unor documente americane secrete. El sustine ca risca pedeapsa cu moartea.

"A fost o tentativa de a ma extrada fara inculpare (catre Suedia), chipurile pentru a ma interoga, iar in acelasi timp FBI realiza un dosar enorm" impotriva WikiLeaks, a declarat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Julian Assange interviu CNN, #Julian Assange bolnav, #Julian Assange stare sanatate , #Wikileaks