Julian Assange recunoaste ca este "in impas"

Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 23:50
1663 citiri
Julian Assange recunoaste ca este "in impas"
Foto: Arhiva

Julian Assange se refugia, pe 19 iunie 2012, in ambasada Ecuadorului la Londra, de unde, dupa un an, fondatorul WikiLeaks afirma ca se considera urmarit de "razbunarea" Statelor Unite si recunoaste "impasul" in care se afla, un impas care poate dura luni sau chiar ani, relateaza AFP.

"Cer doar sa fiu tratat ca o persoana normala, decat sa vad consideratii politice care sa compromita deciziile judiciare", a precizat australianul in varsta de 41 de ani intr-un interviu acordat pentru cinci agentii de presa, inlcusiv AFP.

Activistul cibernetic a fost arestat pe 7 decembrie 2010, la Londra, in virtutea unui mandat de arest emis de Suedia, tara unde este acuzat pentru comiterea unor agresiuni sexuale, acuzatii pe care le-a respins.

El a petrecut zece zile in inchisoare si 590 de zile sub arest la domiciliu, dupa care a obtinut azil politic din partea Ecuadorului.

In prezent, Assange traieste in continuare cu teama ca va fi transferat in Statele Unite, unde ar urma sa fie judecat pentru publicarea a sute de mii de documente diplomatice si militare pe WikiLeaks.

Explicand "impasul geopolitic" din jurul sau, refugiatul mentioneaza confuz "dorinta de razbunare" a Statelor Unite, "prabusirea statului de drept in Statele Unite" si "devotamentul sau fata de Regatul Unit (...) care nu vrea sa refuze Washingtonul".

In urma cu 365 de zile, atunci cand am intrat in mica ambasada ecuadoriana, "ma gandeam ca voi ramane aici intre sase luni si doi ani", admite Assange, palid, facand pauze lungi intre propozitii si inchizandu-si adeseori ochii pentru a accentua fiecare cuvant.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Julian Assange refugiu ambasada, #Julian Assange impas Londra , #Wikileaks
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
Izdraelu' nu te tine-n brate decat atata timp cat are nevoie de tine