Politicienii americani vor moartea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange

Joi, 02 Decembrie 2010, ora 10:36
4456 citiri
Politicienii americani vor moartea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange
Foto: newmediadays.dk

Mai multi policitieni si figuri importante din SUA au cerut moartea fondatorului site-ului WikiLeaks, Julian Assange, dar si a vinovatilor pentru scurgerile de informatii.

Tom Flanagan, un consilier al prim-ministrului canadian Stepher Harpe, citat de newskf.com , a cerut asasinarea lui Julian Assange in timpul unui program de stiri CBC.

De asemenea, reprezentanta conservatorilor americani, controversata Sarah Palin, a declarat ca fondatorul WikiLeaks ar trebui vanat asemenea unui terorist.

Din partea republicanilor, Mike Huckabee sustine ca responsabilul acestor scurgeri de informatii ar trebui sa fie ucis, subliinind ca orice pedeapsa, cu exceptia celei capitale, este prea blanda.

Dosare Wikileaks: Romania nu putea sa lipseasca

Fostul presedinte american Bill Clinton este de parere ca Julian Assange este un infractor, dar nu va reusi sa scape de legea americana. Totodata, el a precizat ca mai multe persoane isi vor pierde slujbele sau chiar vor muri in urma acestor scurgeri de informatii.

In acelasi timp, scretarul american al Apararii, Robert Gates, a descris dezvaluirile WikiLeaks ca find "rusinoase", precizand ca politica externa a SUA nu va avea de suferit.

Fostul oficial al Pentagonului, KT McFarland, a punctat ca soldatul Bradley Manning, care a afirmat ca este sursa WikiLeaks, ar trebui sa fie executat, iar site-ul Wikileaks declarat o organizatie terorista.

Site-ul de dezvaluiri WikiLeaks a decis sa publice, incepand de duminica seara, o serie de documente extrem de sensibile, care pun intr-o lumina proasta guvernul SUA, continand opiniile confidentiale ale diplomatilor americani fata de tari precum Australia, Marea Britanie, Canada, Israel, Rusia si Turcia.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Wikileaks dezvaluiri, #wikileaks dimplomati americani, #scurgere informatii wikilekas, #Julian Assange fondator wikileaks , #Wikileaks