Un link il poate costa 105 ani de inchisoare pe un ziarist american

Marti, 10 Septembrie 2013, ora 20:15
2700 citiri
Un link il poate costa 105 ani de inchisoare pe un ziarist american
Foto: New York Times

Barret Brown, un jurnalist din Dallas obsedat de legaturile guvernului american cu firmele care asigura servicii de securitate, se confrunta cu acuzatii care il pot trimite in inchisoare pentru 105 ani.

Barret Brown a lucrat pentru The Guardian, Vanity Fair si Huffington Pos,t dar a fost in trecut si purtator de cuvant pentru comunitatea de hackeri Anonymous, scrie New York Times.

In 2010, el a format un grup online numit Project PM, care avea misiunea de a investiga documente care nu intrau in aria de acoperire a Anonymous. In decembrie 2011, aproape 5 milioane de emailuri apartinand Stratfor Global Intelligence au fost interceptate de hackerii Anonymous si postate pe Wikileaks.

Documentele dezvaluiau legaturile stranse si ilegale dintre agentiile de informatii guvernamentale si contractorii privati. Intr-o discutie pe chat, Barret Brown a dat un link catre Wikileaks si documentele postate acolo de Anonymous.

Printre milioanele de documente ale Stratfor erau si date despre carduri de credit si coduri de securitate. Acesta a fost motivul pentru care procurorii americani si-au indreptat atentia catre Barret. In decembrie 2012 el a primit 17 capete de acuzare care i-ar putea aduce o pedeapsa totala de 105 ani de inchisoare.

Brown este acuzat de faptul ca a asigurat accesul catre date furate de la compania Stratfor Global Intelligence, in care se gaseau informatii despre 5.000 de carduri de credit si date privind conturi bancare, informatii despre identitatea detinatorilor de carduri si despre mijloacele de autentificare pentru carduri.

Ceea ce face particular cazul sau este faptul ca nu e acuzat de furt de date secrete, ci de faptul ca a postat un link catre baza de date de pe Wikileaks. Ziaristii folosesc adesea linkuri catre baze de date furate.

Saptamana trecuta, New York Times, The Guardian si ProPublica au publicat un material realizat impreuna despre eforturile Agentiei Nationale pentru Securitate a SUA (NSA) de a penetra tehnologiile care folosesc sisteme informatice de criptare.

Articolul era bazat si de asemenea facea trimitere la documentele publicate de Edward J. Snowden, consultantul CIA care a dezvaluit milioane de documente apartinand agentiilor de informatii americane si care a cerut azil politic in Rusia.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Ziarist american link inchisoare, #Jurnalist american risca 105 ani inchisoare, #Barret Brown jurnalist inchisoare 105 ani , #Wikileaks