Ziare.com

WikiLeaks si bombele atomice furate din Rusia - De la cititori

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 21:32

   

WikiLeaks si bombele atomice furate din Rusia - De la cititori
Mai multe ziare tabloid, americane si engleze, in paginile lor de barfa, au publicat, in prima saptamana din ianuarie 2011, niste articole privind WikiLeaks, care au fost scoase imediat din editiile provinciale si de pe Internet, dupa numai vreo 48 de ore.

Publicatiile Globe, Enquirer, Observer si News21 si-au retras editiile de pe piata, producand editii noi, fara sa mai publice niciun fel de materiale copiate de pe WikiLeaks.

Este vorba de vreo 500 de pagini de stenograme si texte din corespondenta intre serviciile militare de inteligenta ale SUA si Rusiei, privind existenta armelor de distrugere in masa, gasite in Irak, in anul 2004.

Cei care au citit aceste articole au putut deduce ca este vorba de 12 bombe atomice "tactice", de tip valiza, de vreo 30 kg fiecare, furate din arsenalul Rusiei si vandute agentilor Al Qaida.

Din cele relatate in presa tabloida reiese ca 11 din ele au fost recuperate imediat, cu ajutorul Siriei, in Irak, iar una fost gasita in SUA, dar nu s-a mentionat unde. Toate au fost recuperate si restituite Rusiei, la sfarsitul anului 2004.

Aidoma unui scenariu de film politist, se spune ca Julian Assange a cedat presiunii serviciului secret rusesc, cand a primit un mesaj pe telefonul celular sa se uite in recipientul din care lua zahar pentru cafea, in hotelul unde statea. In acesta ar fi gasit o bila neagra. Textul care a urmat intreba: "Ce s-ar fi putut intampla daca in loc de o bila neagra s-ar fi pus cianura de potasiu, in recipientul de zahar?".

WikiLeaks a eliminat, imediat, de pe Web, toate materialele privind aceasta afacere, fara niciun fel de explicatii.

Articolele au mentionat ca tot personalul militar care a lucrat la acest proiect, in SUA, Rusia si Siria, a trebuit sa jure tinerea deplina a secretului, sub pedeapsa cu moartea.

Este extrem de interesant ca presiunile americane asupra conducerii lui WikiLeaks nu au avut niciun fel de efect, in timp ce serviciul secret rusesc a reusit sa produca scoaterea acestor materiale jenante din domeniul public, cu un simplu mesaj prin SMS.

America nu vrea sa se auda ca o bomba atomica ruseasca a fost transportata clandestin, pe teritoriul ei, de catre musulmani, in timp ce Rusia nu vrea sa se auda ca s-a furat din arsenalul ei atomic. Julian Assange a "indeplinit" imediat cererea rusilor. Alta dovada a puterii de convingere a rusilor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4798 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Povesti...la gura sobei

Macar mai radem cu nenea Chita! (pardon Chitta cu doi "t" ) :)

De era atat de grav, rusii nu se mai incurcau cu bile negre ci il aranjau "din prima" pe Assange.

 

cam usoara valiza

zici ca i-o fi frica de bile(lu asta micu cu ochi albastrii de-i zice asante) de parca ar fi la turcescu cu bila alba sau neagra(cred ca-i era frica sa nu-l puna sa cante desteapta-te romane mai nou e tortura maxima)
sa revenim la seriozitate si nu la teorii ale conspiratiei basite o bomba atomica care sa conteze nu poate avea 30 kg ptr ca altfel cel care s-ar apropia de ea ar muri repede
o bomba atomica se bazeaza pe o substanta radioactiva mult mai puternica decat cea folosita la o centrala nucleara care nu poate fi manipulata decat in recipiente grele rau de tot de plumb si alte substante
daca e reala stirea cred ca a fost retrasa de WikiLeaks ca sa nu devina penibila

S-au mai civilizat muscalii!

Organizatii teroriste arabe luau ostatici(acum 30 de ani) cetateni occidentali. O singura data au luat ostatici in Liban niste cetateni sovietici; prin contactele pe care le aveau in lumea araba autoritatile sovietice au cerut eliberarea lor imediata si au aflat identitatea rapitorilor. Deoarece ostaticii nu au fost eliberati imediat, familile rapitorilor (sotii, copii, parinti) au fost beliti de vii de catre agentii KGB. Imediat ostaticii sovietici au fost eliberati si niciodata nu s-a mai intamplat un asemenea caz.

Cred ca totus ii subestimezi pe respectivii

Nu aveau nici un interes sa-l omoare cind puteau rezolva problema cum au rezolvat-o. Pe de alta parte e chiar sigur ca aceste lucruri s-au intimplat? sau nu e decit Basescu a lovit un copil? O zi buna!

...personalul militar care a lucrat la acest proiect, in SUA, Rusia si Siria, a trebuit sa jure tinerea deplina a secretului, sub pedeapsa cu moartea.

Ris fortat!
Nea Iulica, lasa scrisul ca nu e de tine.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor