Evadare in masa a unor suspecti al Qaida

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 18:41
1959 citiri
Evadare in masa a unor suspecti al Qaida
Foto: frumforum.com

Mai multi suspecti al-Qaida au evadat dintr-o inchisoare din sudul Yemenului, luni dimineata.

Detinutii, 15 la numar, au sapat un tunel de sase metri lungime, in partea vestica a penitenciarului din orasul Aden, potrivit oficialilor de securitate, citati de CNN.

Cei 15 suspecti nu au intampinat niciun fel de rezistenta din partea autoritatilor, care au inchis toate drumurile care duc la Aden si au creat puncte de control pe fiecare sosea principala, dupa evadare.

Detinutii urmau sa fie judecati pentru jaf asupra unor banci sau pentru asasinarea unor oficiali responsabili cu securitatea.

Martorii au relatat ca au fost detasate tancuri si sute de trupe se afla stationate in fata oficiilor securitatii si birourilor guvernamentale.

Unii rezidenti din Aden, oras cu aproape 800.000 de locuitori, s-au plans ca fortele de securitate de pe sosele si de la punctele de control au folosit forta excesiva impotriva civilor.

"Fortele de securitate ne-au tratat ca si cum noi am fi criminalii, amenintand pe oricine le punea intrebari", a declarat un sofer de autobuz din oras.

Aden este capitala economica a tarii si un port din sudul Yemenului, pe malul Golfului Aden. Orasul se afla sub teroare inca din luna mai, cand mai multi militanti suspecti au pus stapanire asupra provinciei Abyan si au proclamat-o emirat islamic.

In acest an, cel putin 12 suspecti al-Qaida au evadat dintr-o inchisoare politica, dupa ce au omorat patru gardieni. Potrivit unui raport ONU, in sudul Yemenului se afla 45.000 de membri al-Qaida.

Tara se confrunta cu revolte si cu o criza politica severa. Insurgentii din nord, separatistii din sud, protestele nationale care revendica reforme si alegeri libere, impreuna cu ciocnirile armate dintre diferite grupari din capitala, Sanaa, au crescut la maxim tensiunea.

Presedintele Ali Abdullah Saleh, care conduce tara de 32 de ani, a fost de acord, in noiembrie, sa isi dea demisia in termen de 90 de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Al Qaida, #al qaeda, #membri al Qaida evadati Yemen, #al Qaida evadati inchisoare , #Yemen