Romani prinsi in iadul din Yemen: Cati au reusit sa plece si cati au ramas

Luni, 06 Aprilie 2015, ora 19:04
2066 citiri
Romani prinsi in iadul din Yemen: Cati au reusit sa plece si cati au ramas
Foto: Hepta.ro

Inca doi cetateni romani au fost evacuati din Yemen, duminica noapte si luni dimineata, insa alti patru concetateni au preferat sa ramana in tara macinata de conflictele sangeroase.

Ministerul roman de Externe a anuntat ca operatiunile s-au finalizat cu succes, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Rebelii din Yemen merg inainte, in ciuda raidurilor Arabiei Saudite

In prezent, cei doi cetateni romani se afla pe o nava maritima apartinand Republicii Islamice Pakistan, cu destinatia Djibouti.

"Precizam faptul ca, in afara celor doi cetateni romani pe lista de evacuare de astazi s-au aflat inca 4 cetateni romani, acestia din urma refuzand insa, din motive personale, imbarcarea si evacuarea din portul Al Hudaydah. MAE ramane, insa, in legatura cu cetatenii romani care au refuzat imbarcarea propusa astazi", se mai arata in comunicat.

In cursul diminetii de luni, membrii Celulei de Criza au avut o intalnire cu seful biroului din Romania al Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM), in cadrul careia a fost reiterata necesitatea continuarii eforturilor conjugate pentru evacuarea in conditii de siguranta a tuturor cetatenilor romani aflati in prezent in Yemen.

De asemenea, consulul onorific al Republicii Yemen, acreditat de curand in Romania, a fost invitat la o discutie cu conducerea Departamentului Consular, ocazie cu care i s-a solicitat sprijinul in cadrul demersurilor de evacuare a cetatenilor romani.

Pana in acest moment, numarul cetatenilor evacuati din Yemen este de 24, la care se adauga 2 cetateni ai Republicii Yemen si un cetatean al Republicii Moldova, care sunt membri de familie.

Conflict violent in Yemen: 17 romani au fost evacuati, alti 5 urmeaza sa fie scosi din tara

519 persoane, majoritatea civili si 90 de copii, au fost ucise in ultimele doua saptamani de violente in Yemen, a anuntat, saptamana trecuta, coordonatoarea operatiunilor umanitare ale ONU, Valerie Amos.

In plus, aproximativ 1.700 de persoane au fost ranite, iar alte zeci de mii si-au parasit locuintele.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#romani evacuati Yemen, #romani Yemen, #romani plecati Yemen , #Yemen