A fost creata prima arma ce trece de detectoarele de metale din aeroporturi

Marti, 07 Mai 2013, ora 21:23
4769 citiri
A fost creata prima arma ce trece de detectoarele de metale din aeroporturi

Un grup de anarhisti din Texas a reusit sa produca prima arma folosind o imprimanta 3D. Arma, numita "Liberator", are numai componente din plastic. Duminica, grupul Defense Distributed a postat o inregistrare cu inventatorul "Liberator", Cody Wilson, in timp ce acesta tragea cu arma.

Aceasta arma costa cel putin 1.000 de dolari, iar crearea sa era prevazuta de mult timp. Nimeni insa nu proiectase o asemenea arma ca o alternativa la armele moderne, potrivit Daily Mail.

Cody Wilson a declarat ca planuieste sa posteze online saptamana aceasta desenele schematice ale armei pe care a inventat-o, astfel ca oricine detine o imprimanta 3D va putea sa isi construiasca propria versiune a armei.

In aceeasi zi, sentorul american Chuck Schumer a anuntat ca vrea sa introduca o legislatie care sa interzica aceste arme pentru ca pot trece de detectoarele de metale din aeroporturi si tribunalelor fara sa fie observate.

"Ne confruntam cu o situatie in care oricine - un criminal, un terorist - poate sa isi construiasca o fabrica de arme in propriul sau garaj, iar armele pe care le face sa nu fie detectabile", a spus Chuck Schumer.

Un numar de 16 din cele 17 piese ale pistolului Liberator sunt fabricate din plastic incalzit si modelat in interiorul unei imprimante 3D Stratasys Dimension SST. Ultima piesa a armei, percutorul, este unui cui obisnuit.

Cody Wilson a spus ca spera ca va fabrica arme pentru oricine, adaugand ca urmareste sa arate ca un dispozitiv mortal se poate printa, fiind nevoie de un calculator si de conexiune la Internet.

Numele armei - Liberator - provine de la un pistol folosit in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, proiectat de catre armata americana. Era un dispozitiv ieftin, creat in numar mare care a patruns in Europa si in lagarele de concentrare. Ca si arma anterioara, pistolul realizat de Defense Distributed este nefinisat. Se poate trage cu el un singur glont.

Imprimanta 3D la care se poate realiza acest pistol costa in jur de 8.000 de dolari. Tehnologia 3D pe care este bazata nu este noua, fiind utilizata timp de decenii pentru aplicatii industriale.

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#arma imprimanta 3D, #arma plastic, #arma produsa la imprimanta, #arma imprimanta grup anarhisti, #arma nedetectabila aeroport , #3D