Premiera: Motoare de avion, create cu imprimanta 3D

Joi, 26 Februarie 2015, ora 13:07
4773 citiri
Premiera: Motoare de avion, create cu imprimanta 3D
Foto: Gizmag.com

Cercetatorii australieni au anuntat, joi, ca au reusit sa creeze cu ajutorul imprimantei 3D doua motoare pentru avioanele cu reactie.

Este o premiera mondiala, informeaza Gizmag.

Echipa a fost formata din oameni de stiinta de la Monash Centre for Additive Manufacturing si de la firma partenera Amaero. Ei au luat un motor mai vechi, pe care l-au dezasamblat.

Ulterior, au scanat fiecare componenta in parte. Folosind modelele generate de calculator, un aliaj metalic si un laser, fiecare componenta a motorului a fost reprodusa cu exactitate, in doua exemplare.

La final, oamenii de stiinta le-au pus cap la cap.

AFP: Imprimantele 3D ar putea revolutiona razboiul si economia

Unul dintre motoare este expus in prezent la Australian International Airshow din Melbourne, iar celalalt este la Toulouse, la sediul companiei franceze Microturbo, specializata in turbine pe gaz de mica putere.

Proiectul a durat un an de zile si a primit finantare din mai multe parti, inclusiv de la Consiliul Australian de Cercetare.

"Cel mai important lucru este ca cei mai importanti producatori si companii de inginerie, cum ar fi Airbus si Safran, sa recunoasca faptul ca echipamentul care poate fi conceput folosind metal imprimat este potrivit pentru industria aeronautica", a declarat Ian Smith, membru al echipei care s-a ocupat de proiect.

C.P.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#motoare avion imprimanta 3D, #motoare avion 3D , #3D