Ti-e foame, vrei sa te machiezi sau vrei o incaltaminte noua? Te ajuta imprimantele 3D (Galerie foto-video)

Sambata, 17 Mai 2014, ora 09:43
6066 citiri
Ti-e foame, vrei sa te machiezi sau vrei o incaltaminte noua? Te ajuta imprimantele 3D (Galerie foto-video)
Foto: Kickstarter.com/M3D

Imprimantele 3D au luat avant in ultimii 10 ani si ar putea provoca foarte curand o noua revolutie in domeniul tehnologiei, avand in vedere ca au devenit mai ieftine si mai performante.

Ideea de a obtine mancare sau incaltaminte direct dintr-o imprimanta pare un scenariu rupt din filmele SF. Insa tehnologia 3D l-a transformat in realitate.

Business Insider a realizat un clasament al celor mai surprinzatoare produse care pot fi obtinute prin intermediul lor.

Pizza

Inginerul Anjan Contractor a primit 125.000 de dolari de la NASA pentru a obtine pizza cu ajutorul imprimantei 3D. Tehnologia va fi foarte utila pentru viitoarele misiuni ale agentiei spatiale americane. El a explicat ca rezultatul este o felie de pizza cu blat normal, sos de tomate si crema de branza, care este apoi gatita pe o suprafata incinsa.

NASA scoate imprimanta care produce pizza (Video)

Machiaj

Grace Choi, care a absolvit Harvard Business School, a creat singura o mini-imprimanta 3D, numita Mink, cu care obtine produse pentru machiaj. Dispozitivul costa 300 de dolari, se conecteaza la calculator si functioneaza foarte simplu: alegi culoarea dorita dintr-o fotografie (fie luata de pe Internet, fie facuta cu telefonul), copiezi codul aferent culorii (poate fi obtinut foarte usor cu ajutorul programului Paint), iar apoi poti printa cu usurinta produsul de machiaj dorit. Substantele sunt similare cu cele utilizate de marile companii din domeniu.

Chitara

Folosind imprimanta 3D Cubify, echipa de la ODD Guitars a dezvoltat o afacere de succes din vanzarile de chitari imprimante. Fiecare model costa 3.500 de dolari, insa pretul este mai mic decat cel practicat pentru instrumentele confectionate in mod traditional din aceleasi materiale.

Fosile de dinozaur

Cercetatorii din Berlin au descoperit o modalitate prin care pot reproduce fosilele de dinozauri folosind o imprimanta 3D. Oamenii de stiinta au combinat aceasta tehnologie cu tomografia computerizata.

Carne

Modern Meadow a reusit sa obtina carne cu ajutorul imprimantei 3D printr-o modalitate care nu implica uciderea animalelor, avand in vedere ca firma foloseste celulele stem recoltate de la animale pentru a obtine carnea. Pe de alta parte, tehnologia consuma mai putine resurse (teren, apa, substante chimice etc.) decat un abator.

Arme

Anul trecut, Solid Concepts a realizat prima arma din metal realizata cu imprimanta 3D. La evenimentul de lansare au fost trase 50 de focuri.

Case

Desi imprimantele 3D sunt folosite in special pentru a obtine obiecte mici, ele au utilitate si la o scara mai larga: pot contribui in mod semnificativ la constructia caselor. De exemplu, firma WinSun Decoration Design Engineering Co. din China a folosit aceasta tehnologia pentru a ridica 10 locuinte din materiale reciclate in doar 24 de ore.

Aur

Cei de la studioul de design Nervous System si-au dat seama cum sa produca bijuterii din aur folosind imprimanta 3D cu ajutorul tehnologiei laser de sintetizare.

Incaltaminte

Igancio Garcia de la firma spaniola Recreus a creat o incaltaminte sport cu ajutorul imprimantei 3D, pe care a botezat-o Sneakerbot II. Ea este realizata dintr-un material special, care formeaza un filament cauciucat rezistent la apa ce "memoreaza" forma. Acest lucru inseamna ca o poti impaturi si o poti baga in geanta, iar apoi o poti desface si purta fara probleme.

Ciocolata

Ciocolata, la fel ca pizza si carnea, este unul dintre alimentele care pot fi printate cu ajutorul imprimantelor 3D. In ianuarie, compania Hershey a anuntat ca dezvolta o astfel de tehnologie. Pe piata exista numeroase firme care vand acest gen de dispozitive, una dintre ele fiind Choc Edge.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#mancare imprimanta 3D, #machiaj imprimanta 3D, #incaltaminte imprimata 3D, #produse imprimanta 3D , #3D