Cati chinezi navigheaza pe Internet?

Joi, 21 Iulie 2011, ora 15:36
2791 citiri
Cati chinezi navigheaza pe Internet?
Foto: Webnews

China poate conta pe un enorm rezervor de utilizatori de Internet, inregistrand un total de 485 de milioane de persoane, adica cea mai numeroasa populatie online de pe glob.

Totusi, datele oficiale releva o scadere a ritmului de nou veniti in galaxia online fata de anul trecut, inregistrandu-se o crestere de doar 6,1%, in comparatie cu 9,4% in 2010, relateaza Webnews.

Daca se studiaza situatia in raport cu populatia totala a Chinei, se constata ca procentul de penetrare a Internetului este de doar 36,2%, nivel foarte scazut in comparatie cu cel inregistrat in Statele Unite, unde acelasi indicator se situeaza la pragul de 77,3%.

Sectorul care controleaza cresterea este cel mobil, aflat in directa corespondenta cu shopping-ul online, semnalandu-se in acelasi timp si o considerabila pasiune a chinezilor pentru microblogging.

Potrivit sursei citate, situatia reala vizand numarul de utilizatori de Internet chinezi ar putea fi cu totul alta, in ipoteza in care datele furnizate de China Internet Information Center Network (CNNIC) ar fi sensibil exagerate fata de cifrele exacte.

Evaluarile realizate de ComScore dezvaluie ca numarul real al utilizatorilor de Internet din China ar fi de numai 304 milioane si, doar daca se adauga persoanele care se conecteaza dintr-un Internet Cafe sau un computer public, s-ar putea ajunge la maxim 415,6 milioane, precizeaza sursa.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#utilizatori internet China, #web China, #piata Internet China , #acces internet