Elvetia, paradisul hackerilor

Luni, 09 Iulie 2012, ora 21:35
4311 citiri
Elvetia, paradisul hackerilor
Foto: 24heures

Markus Naef, presedintele AudioVision, considera ca Elvetia este "un paradis pentru piratii informatici", caci problema urmaririi descarcarii ilegale a fost prea mult timp marginalizata.

In opinia lui Markus Naef, care este si directorul companiei 20th Century Fox din Elvetia, "politica de neimplicare in domeniul pirateriei informatice este inacceptabila". De aceea, lupta impotriva hackerilor ar trebui sa treaca sub atenta supraveghere a furnizorilor de Internet.

In acelasi timp, observa ca, "din fericire, situatia este pe cale sa se schimbe", asa cum a declarat intr-un interviu pentru Matin Dimanche, citat de 24 heures

Pe de o parte, americanii vor ca Elvetia sa-si intareasca legislatia, pe de alta parte, unii artisti elvetieni incep sa fie afectati din punct de vedere financiar. Daca starurile de la Hollywood castiga suficienti bani ca sa nu simta la buzunar efectele pirateriei, in cazul artistilor locali sau mai putin celebri se simte fiecare download ilegal, adauga Markus Naef.

Una din solutiile de viitor ar fi ca lupta impotriva pirateriei informatice sa se faca prin intermediul furnizorilor serviciilor de Internet. Ei sunt "cel mai bine plasati pentru a supraveghea traficul de date. Daca acestia vad ca un internaut downloadeaza cantitati foarte importante de date, pot mai intai sa trimita o scrisoare de avertisment, apoi sa limiteze viteza Internetului si in ultimul stadiu sa-i intrerupa accesul", noteaza presedintele AudioVision.

Inchiderea site-ului Megaupload

Totusi, daca descarcarile mai multor date nu au semnificatia unei ilegalitati, "operatorii au toate instrumentele tehnice necesare pentru a verifica ceea ce se descarca. In caz de incalcare evidenta, ei pot stabili acest tip de filtru in anumite cazuri, ca si in materie de pedofilie", precizeaza Markus Naef.

Dupa Markus Naef, inchiderea site-ului Megaupload a "fost o veste excelenta". In Elvetia, aceasta a impulsionat vanzarile si inchirierile de DVD-uri/Blu-ray... Fenomenul este dificil de cuantificat, dar unele magazine vorbesc de o crestere cu 10% a cifrei de afaceri".

Membrii AudioVision sunt asociatii din ramura productiei si distribuirii de muzica, filme, video, DVD-uri si software de divertisment.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#Elvetia hackeri, #Elvetia legi Internet, #descarcare ilegala filme, #download ilegal Internet , #acces internet