Internet gratuit in Romania daca ai cont de Facebook? "Nu cred in sintagma zero lei"

Miercuri, 30 Martie 2016, ora 14:50
3464 citiri
Internet gratuit in Romania daca ai cont de Facebook? "Nu cred in sintagma zero lei"

Consumul trebuie sa se bazeze pe oferta, dar cu toate acestea nu cred ca este util pentru piata sa ti se dea Internet gratuit, daca ai cont pe Facebook, cum se intampla in alte tari, pentru ca operatorii trebuie sa investeasca mereu in retele, a declarat, miercuri, Catalin Marinescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

"Experienta utilizatorului este cea care trebuie sa primeze si apararea drepturilor lui si trebuie sa-i dam o sansa utilizatorului sa aleaga. Ar trebui sa lasam tehnologiile sa se maturizeze si sa se dezvolte. Punand utilizatorul in centrul reglementarilor, deja cumva privesti altfel lucrurile (...)

Nu cred ca apar probleme concurentiale daca este stimulat, daca acel consum este bazat pe oferta. Nu cred in sintagma zero lei. Nu cred ca este util pentru piata sa ti se dea Internet gratuit daca ai cont pe Facebook, cum se intampla in alte tari, pentru ca operatorii trebuie sa investeasca mereu in retele", a spus Marinescu, in cadrul unei conferinte de presa.

Internet pentru toti: Cum vrea sa schimbe Facebook lumea

Romanii si Internetul: Suntem pe ultimul loc in UE la competente digitale

Potrivit sefului ANCOM, in ceea ce priveste comparatorul de tarife implementat in Romania, acesta s-a dovedit benefic atat pentru utilizatori, cat si pentru operatori, desi acestia din urma au fost impotriva acestui proiect.

Bernie Sanders, ia de-aici Internet rapid: Site-ul creat de romani prin care poti sa verifici viteza de Net (Foto)

"Noi, acum cativa ani, am pornit proiectul de comparator de tarife (Veritel.ro - n.red.), iar toti operatorii au fost contra. De aceea, am apelat la fonduri europene pentru dezvoltarea acelui proiect. Acest comparator i-a ajutat foarte mult pe operatori, pentru ca gestionarea ofertelor era destul de grea si costisitoare, la vremea aceea. Erau 3,4 milioane de oferte in 2010, iar azi sunt numai 300.000.

Traficul pe Veritel a crescut constant, iar feedback-ul pe care il avem din partea utilizatorilor este pozitiv. Acestia pot compara diferite oferte pe profilul fiecaruia. E benefic si pentru operatori. Vreau sa mai spun ca, in acest an, vom dezvolta o aplicatie mobila pentru Netograf, instrumentul care masoara viteza de Internet", a mentionat Catalin Marinescu.

Citeste si:
Cum ar putea fi afectat USR de plecarea lui Dacian Cioloș din partid și ce șanse ar putea avea acesta pe cont propriu
Cum ar putea fi afectat USR de plecarea lui Dacian Cioloș din partid și ce șanse ar putea avea acesta pe cont propriu
Dacian Cioloș s-a întâlnit săptămâna trecută cu mai mulți apropiați din USR, foști membri PLUS, și ar pregăti o demisie din partid, potrivit unor surse politice. Șansele sale de...
Reașezări politice înaintea alegerilor din 2024. Cum arată harta posibilelor alianțe conjuncturale
Reașezări politice înaintea alegerilor din 2024. Cum arată harta posibilelor alianțe conjuncturale
Cu mai puțin de doi ani până la următoarele rânduri de alegeri, aproape toate partidele de pe scena politică au început să se orienteze după alianțe pe termen scurt sau lung. Dragnea a...