McAfee semnaleaza desfasurarea unei veritabile curse a inarmarii digitale

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 14:17
3660 citiri
McAfee semnaleaza desfasurarea unei veritabile curse a inarmarii digitale
Foto: Webnews

Ultimul raport publicat de McAfee isi concentreaza atentia asupra actualei situatii a sigurantei informatice la nivel global, precizand ca se afla in plina desfasurare o cursa a inarmarii digitale.

Este vorba despre rezultatele raportului intitulat "Siguranta informatica: regulile globale, o chestiune controversata", elaborat de McAfee si Security Defence and Agenda (SDA), care ofera un cadru bine delimitat al masurilor adoptate in vederea apararii de amenintarile informatice, relateaza Webnews.

Abordand experti in siguranta informatica la nivel international, SDA a putut acumula date interesante, descoperind nivelul de siguranta la care se afla diferite guverne sau companii, efectuand ulterior o analiza comparativa a acestora.

In urma studiului elaborat, a rezultat ca 57% din experti au convingerea ca in prezent, se afla in plina desfasurare o veritabila cursa a inarmarii pentru protejarea impotriva unor posibile atacuri informatice, acest tip de aparare fiind considerat de 36% din intervievati, mai important decat scuturile anti-racheta.

Potrivit sursei citate, surprinzator este faptul ca o serie de natiuni avansate, precum Statele Unite, Australia, Marea Britanie, China si Germania, dispun de o "pregatire" cibernetica inferioara fata de Israel, Suedia sau Finlanda.

SDA a decis oricum sa dezvolte sase directii principale de recomandari menite sa garanteze o imbunatatire a nivelului sigurantei informatice si a unei eficiente cibernetice sporite, printre acestea semnalandu-se necesitatea impartasirii la nivel global, in timp real, a informatiilor solicitate si acordarea unei puteri sporite fortelor de ordine.

In contextul in care din ce in ce mai multe interese intra in joc, garantarea unui bun nivel de siguranta cibernetica devine unul din elementele cheie pentru natiunile care doresc sa dezvolte infrastructuri informatice de avangarda, concluzioneaza sursa.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#cursa globala inarmarii cibernetice, #McAfee semnaleaza inarmarea informatica , #acces internet