Android, victima sigura pentru virusii lui 2011

Miercuri, 12 Ianuarie 2011, ora 16:59
1818 citiri
Android, victima sigura pentru virusii lui 2011

Sistemul de operare Android, creat de gigantul IT, Google, a fost desemnat ca fiind mult mai vulnerabil in fata amenintarilor malware decat concurentul sau de la Apple, anunta creatorul de solutii de securitate Trend Micro Inc.

"Android este vulnerabil in fata amenintarilor tocmai pentru ca este un program open source, ceea ce da un avantaj atacatorilor cibernetici care pot sa inteleaga mai usor arhitectura codului sursa. Trebuie sa acordam credit Apple pentru ca si-au creat cu mare grija sistemul, de aceea unii virusi nu-l pot afecta", a declarat Steve Chang, presedintele Trend Micro Inc, citat de Bloomberg.

Android a ajuns unul dintre cele mai populare sisteme de operare pe mobil tocmai pentru ca a permis dezvoltatorilor din domeniul telefoniei sa ia codul sursa si sa-l modifice, astfel incat sa-l faca mai viabil pentru propriile programe.

La nivel mondial, Android este pe 26% din "telefoanele destepte", in timp ce Symbian are doar 17%. Cifrele sunt valabile pentru trimestrul al treilea al anului trecut.

Kaspersky sau Panda Labs, doi alti creatori de solutii de securitate IT, au mentionat in analizele lor de la finele anului trecut ca in acest an sistemele de operare pentru smartphone-uri vor fi o tinta destul de usoara pentru teroristii cibernetici.

Cei de la Google au pus sistemul de operare Android si pe un laptop, primul de acest gen fiind de la Toshiba. Mai mult, compania are in plan ca in acest an sa scoata propriul sistem de operare pentru unitati desktop, laptop si tablet PC-uri, Chrome OS.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Google Android virusi vulnerabil, #iPhone Android , #android