Bitdefender ofera gratuit victimelor ransomware solutii pentru recuperarea datelor

Advertorial
Joi, 15 Decembrie 2016, ora 12:42
23495 citiri
Bitdefender ofera gratuit victimelor ransomware solutii pentru recuperarea datelor
Foto: Facebook / Bitdefender

Producatorul global de solutii de securitate Bitdefender adera la proiectul No More Ransom, initiat de Europol, destinat luptei contra ransomware, cea mai prolifica amenintare cibernetica a momentului.

Bitdefender pune la dispozitie in mod gratuit instrumente pentru decriptarea datelor si ofera victimelor posibilitatea sa le recupereze fara sa mai plateasca recompense infractorilor cibernetici.

Amenintarile de tip ransomware, care blocheaza datele de pe dispozitive si solicita bani pentru a reda accesul utilizatorului, s-au extins in 2016 dinspre Windows si Linux catre mai multe sisteme de operare, precum Mac OSX si Android, alimentate de succesul fara precedent al modelului de business.

Kit-urile pentru decriptare sunt disponibile pe nomoreransom.org, un portal online disponibil in sase limbi.

"Pierderile financiare generate de ransomware, estimate la un miliard de dolari pana la finalul anului, arata ca nu toate tehnologiile de securitate traditionale au reusit sa asigure protectie completa impotriva acestor amenintari complexe. Astfel de initiative pot diminua amploarea fenomenului", spune Catalin Cosoi, Chief Security Strategist in cadrul Bitdefender.

Potrivit unor studii ale Bitdefender, infectarea cu ransomware reprezinta a doua cea mai mare temere a directorilor de IT din companiile de talie medie si mare - 13,7% dintre companii considera ransomware o amenintare greu de gestionat.

La nivelul utilizatorilor individuali, o cercetare derulata in 2016 arata ca probabilitatea ca hackerii sa faca bani de pe urma acestui tip de software periculos este foarte ridicata, in conditiile in care 52% dintre utilizatorii de internet din Romania spun ca sunt dispusi sa achite o suma de bani - in medie 550 de lei - in eventualitatea unei infectari si a pierderii accesului la informatii.

Principalele surse de infectare a terminalelor cu ransomware sunt paginile de internet compromise, e-mail-urile primite si fisierele provenite din surse indoielnice, conform opiniilor celor chestionati.

Romania se afla in top zece tari la nivel mondial in functie de incidenta ransomware, cele mai frecvente amenintari care vizeaza utilizatorii autohtoni fiind Teslacrypt (11%), Locky (10%) si Cryptolocker (9%), versiuni pentru care Bitdefender a furnizat de-a lungul anului vaccinuri menite sa impiedice criptarea datelor.

Pe nomoreransom.org, utilizatorii pot afla informatii suplimentare despre ransomware si modul in care se pot feri de aceasta amenintare. Utilizatorilor li se recomanda sa pastreze copii ale datelor importante, sa foloseasca o solutie de securitate si sa evite sa acceseze linkuri sau fisiere din e-mail-uri nesolicitate.

Proiectul No More Ransom a fost lansat in iulie 2016 de politia nationala olandeza si Europol, institutia de combatere a criminalitatii la nivelul Uniunii Europene, cu scopul de a creste nivelul de colaborare dintre sectoarele public si privat in lupta contra ransomware.

Mai multe recomandari sunt disponibile pe nomoreransom.org

Despre Bitdefender

Bitdefender este o companie de securitate informatica cu activitate la nivel global, care furnizeaza solutii revolutionare de protectie impotriva amenintarilor complexe catre 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de tari.

Inca din anul 2001, Bitdefender a dezvoltat tehnologii destinate securitatii pentru piata rezidentiala si corporatii, recunoscute la nivel international, si a devenit un furnizor de incredere pentru protectia terminalelor si infrastructurilor hibride.

Activitatile de cercetare si dezvoltare derulate in ultimii 15 ani si parteneriatele strategice permit Bitdefender sa ofere clientilor sai solutii de securitate solide si de incredere.

Mai multe informatii sunt disponibile http://www.bitdefender.ro/

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Bitdefender No More Ransom, #Bitdefender decriptare date, #ransomware decriptare , #antivirus