Hackerii au luat la ochii calculatoarele Apple

Joi, 09 Iunie 2011, ora 16:34
1879 citiri
Hackerii au luat la ochii calculatoarele Apple
Foto: stiai-ca.info

Hackerii au atacat, in aceasta luna, de cateva sute de milioane de ori calculatoarele care sunt dotate cu sisteme de protectie Kaspersky.

Astfel, luna trecuta, au avut loc peste 71,3 milioane de tentative de infectare, 242 milioane de atacuri de retea blocate, 213 milioane de programe periculoase identificate si neutralizate pe computerele utilizatorilor si 84,3 milioane de verdicte date.

Cei mai vizati de atacurile cu programe antivirus false au fost utilizatorii de sisteme Apple Mac OS X. Primele tentative de infectare au fost inregistrate in data de 2 mai, cand infractorii cibernetici s-au folosit de contextul mortii lui Osama bin Laden pentru a pacali utilizatorii sa acceseze linkuri false, se arata in comunicatul Kaspersky Labs, remis catre Ziare.com.

Acestia influentau afisarea rezultatelor din cautarile Google cu ajutorul metodei blackhat SEO, astfel incat cei care doreau sa vizioneze anumite imagini cu bin Laden erau redirectionati spre site-uri suspecte si avertizati ca sistemul lor este infectat cu un troian care trebuia imediat neutralizat.

Daca utilizatorul era de acord sa incerce solutia de securitate propusa de acel site, antivirusul fals (MACDefender, in acest caz) raporta ca a detectat mai multe amenintari informatice in computer - cand, de fapt, acesta nu era deloc infectat - si cerea intre 59 si 80 de dolari pentru dezinfectie.

Daca victima platea acea suma de bani, primea o cheie de inregistrare care, dupa ce era introdusa in produs, ii spunea ca sistemul a fost "curatat". Interesant este faptul ca numarul de semnaturi din "baza de date" MACDefender este 184.230, pe cand totalul programelor periculoase care ataca platforma Mac OS X nu depaseste cateva sute.

Totodata, pentru utilizatorii de Windows, luna trecuta a fost identificat primul program periculos de tip rootkit bancar, care tinteste sistemele de operare pe 64 de biti (Rootkit.Win64.Banker). Acesta fura datele de autentificare ale utilizatorilor (username si parola) pentru sistemele de plati online. In timpul atacului, acestia erau redirectionati catre pagini de phishing, care imitau elementele grafice ale unor banci foarte cunoscute.

P.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#internet hackeri, #Apple sistem operare , #antivirus