BenQ GH200: Un aparat foto bun doar pentru utilizatorii ocazionali (Galerie foto) - Test Ziare.com

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 07:18
4389 citiri
BenQ GH200: Un aparat foto bun doar pentru utilizatorii ocazionali (Galerie foto) - Test Ziare.com
Foto: Ziare.com

Aparatul foto compact BenQ GH200 este mic si usor, cu un zoom optic de invidiat, ceea ce l-ar face potrivit pentru utilizatorii ocazionali, desi calitatea imaginii lasa mult de dorit.

Dupa specificatiile tehnice, aparatul pare impresionant. Este dotat cu un senzor de 14,1 megapixeli, zoom optic de 12,5 X si inregistrare video HD, fiind capabil sa raspunda nevoilor de a captura cate o fotografie in vacanta sau cu familia.

Specificatii

Dimensiunile camerei sunt de numai 103,2 X 58,3 X 21,2 mm, iar greutatea de 160 de grame (fara baterie si card).

Pentru a salva fotografiile si filmuletele aveti nevoie de carduri de tip SD (pana la 4 GB), SDHC (pana la 32 GB) sau SDXC (pana la 64 de GB), insa aparatul are si o mica memorie interna, de aproximativ 13,6 MB, pentru urgente.

Obiectivul are un zoom optic de 12,5 X, echivalent 24 - 300 mm, iar, cu optiunea super macro, puteti captura imagini de la o distanta de 1 cm.

Inregistrarea video poate fi realizata in doua formate: HD (1280 X 720) sau VGA (640 X 480), la viteza de 30 fps.

Aparatul ofera posibilitatea de a realiza fotografii in conditii de iluminare slaba sau noaptea, datorita nivelului ISO de la 64 la 1600.

Ce ne place

Design-ul este un punct forte al acestui model de la BenQ. Culoarea neagra si liniile drepte ii dau un aer minimalist si primeste o bila alba pentru "grip-ul" cu ajutorul caruia aparatul poate fi utilizat cu usurinta si cu o singura mana. Puteti opta, de asemenea, pentru culoarea roz.

Pe spatele aparatului exista doar cateva butoane, langa ecranul de 2,7 inch, astfel incat nu riscati sa apasati nimic din greseala.

Zoom-ul optic de 12,5 X este intotdeauna binevenit, intr-un aparat de tip compact, permitand, astfel, o flexibilitate mult mai mare in fotografiere. De altfel, pentru utilizator ocazional, este recomandat sa aveti la indemana un astfel de zoom.

Datorita modului Auto Focus Tracking, puteti "bloca" focusul pe un subiect in miscare, astfel incat sa fiti sigur ca va iesi clar in poza acel subiect.

Aparatul are o multime de optiuni, mai mult sau mai putin folositoare. Sunt de notat sistemul de stabilizare a imaginii, modul panorama, pentru a putea surprinde cat mai mult dintr-un peisaj.

Pe de alta parte, functia Lomo, care da imaginii aspect de fotografie facuta pe film, sau MagiQ Filter, prin care fotografia este modificata pentru a arata ca o pictura, nu sunt esentiale, desi va puteti distra putin cu ele.

Un alt punct bun este faptul ca, in pachet, veti gasi si o husa pentru aparat, ceea ce va scapa, cu siguranta, de o grija.

Ce nu ne place

In ciuda specificatiilor, nu trebuie sa va asteptati la o calitate buna a imaginii, dimpotriva. Chiar si la ISO 100 nu exista claritate, detaliile si contururile obiectelor sunt foarte sterse, iar aberatiile optice, precum si cele cromatice, apar din plin.

In plus, cu cat ISO este mai mare, cu atat imaginea este mai proasta, prin urmare nici nu ar fi recomandat sa incercati ceva mai mult de ISO 400. Totusi, trebuie notat ca aceasta este problema clasica a aparatelor point&shoot, cu senzor de tip CCD, unde, din pacate in acest caz, au fost inghesuiti cam prea multi megapixeli.

De asemenea, desi filmeaza HD, calitatea imaginii lasa mult de dorit, precum si a sunetului. Aparatul permite folosirea zoom-ului in timpul inregistrarii, insa sunetul scos de motorasul care realizeaza acest lucru se aude destul de tare pe rezultatul final incat sa descurajeze aceasta panica.

Nu in ultimul rand, pentru a ajunge la multiplele setari ale aparatului, trebuie sa "sapati" adanc in meniu, o operatiune de durata. Astfel, este recomandata lasarea aparatului pe modul Auto.

Cu toate acestea, daca nu sunteti pasionat de fotografie si nu doriti decat sa aveti cateva amintiri din concediu, acest aparat va fi de ajuns, mai ales ca si pretul este unul acceptabil, de pana la 600 de lei.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#aparat foto BenQ GH200, #test BenQ GH200, #caracteristici BenQ GH200 , #aparate foto