Aplicatia pentru starea de bine - cum te ajuta app-ul inspirat de greierasul din Pinochio

Miercuri, 26 Octombrie 2016, ora 08:55
5536 citiri
Aplicatia pentru starea de bine - cum te ajuta app-ul inspirat de greierasul din Pinochio
Foto: Facebook/Gimini Moodtracker

O echipa de tineri IT-isti din Cluj a dezvoltat o aplicatie pentru starea de bine, Gimini Moodtracker.

Utilizatorul da swipe pe ecranul telefonului oferind in acest fel date despre cum se simte intr-un anumit moment, iar dispozitivul retine informatiile si creeaza un jurnal al starii de spirit.

Ideea despre aplicatie le-a venit tinerilor din Cluj in cadrul Gimini Workshops, cursuri gratuite care au drept scop "sprijinirea oamenilor in a duce o viata plina de pace si bucurie, in cadrul unui parcurs ce ii ajuta sa isi atinga obiective personale si profesionale si sa se apropie mai mult de ei insisi", a declarat pentru Ziare.com managerul de proiect Mihai Babici, Business Transformation Coordinator.

Aplicatia este ca o oglinda a ceea ce ai trait tu intr-o zi. Si analizand starile de spirit din diverse momente - dupa ce ai vorbit la telefon sau dupa ce ai fost in vreun loc - telefonul retine ce iti provoaca bucurie sau dimpotriva.

"Practic, scopul app-ului este sa ma ajute sa tin minte cum ma simt, sa inteleg cum ma simt, sa imi puna in evidenta oameni, locuri sau activitati care imi pot descrie mai bine unde sunt si cum am ajuns aici. Totul e online in zilele noastre, lucru ce ne-a adus in fata provocarea de a face moodtracking foarte simplu si intr-o maniera inteligenta", ne-a explicat Babici.

"Cu Gimini Moodtracker avem nevoie de un singur swipe sa introducem starea, intre foarte bine si foarte rau", a punctat el, adaugand ca aplicatia "genereaza grafice cu evolutia starii mele in timp, pune in evidenta zilele bune si zilele rele din saptamana, imi genereaza topul oamenilor care ma fac sa ma simt bine, topul locurilor in care ma simt bine".

Numele aplicatiei a fost inspirat dintr-o poveste si are legatura cu vocea interioara a fiecaruia.

"Jiminy e numele greierasului care il ajuta pe Pinochio sa devina un baietel adevarat, era vocea constiintei pe care noi o numim vocea eu-lui nostru autentic sau vocea lui Dumnezeu", ne-a spus Babici.

De unde se descarca si cat costa

Deocamdata, Gimini Moodtracker, care este folosita deja de 260 de oameni, dupa cateva zile de la lansare, este disponibila doar pe Android si poate fi descarcata de pe Google Play. Dispune de o varianta gratuita si una premium, care costa 3,49 de dolari.

In cateva luni, aplicatia va fi disponibila si pentru sistemul de operare iOS.

Varianta gratuita iti ofera acces la tot istoricul de date si la primii trei oameni din top si primele trei locatii cu cel mai ridicat scor.

Daca esti dispus sa platesti, atunci echipa de IT-isti iti face un top complet al oamenilor si locatiilor dupa scoruri, precum si comparatii cu mediile generale ale celorlalti utilizatori.

Citește și:
George Simion își caută manifestanții la mitingul organizat în Piața Universității. Acuzațiile aduse de liderul AUR VIDEO
George Simion își caută manifestanții la mitingul organizat în Piața Universității. Acuzațiile aduse de liderul AUR VIDEO
Manifestanţii au început să se adune duminică, 2 octombrie, în Piaţa Universităţii, la mitingul de protest organizat de AUR. George Simion a anunţat că nu va rosti niciun discurs și...
Replica primită de Victor Ponta, după reproșuri legate de Roșia Montană. ”Tăurile sunt pline cu apă, nu contaminate, ca în cazul proiectului minier”
Replica primită de Victor Ponta, după reproșuri legate de Roșia Montană. ”Tăurile sunt pline cu apă, nu contaminate, ca în cazul proiectului minier”
Fostul premier Victor Ponta spune că cei care au protestat la Roșia Montană "nu i-a mai durut nici în cot de viaţa" oamenilor şi de faptul că "lacurile contaminate în urmă cu zeci de ani...