Aplicatie Amnesty International care te ajuta sa vezi daca esti supravegheat

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 21:06
5126 citiri
Aplicatie Amnesty International care te ajuta sa vezi daca esti supravegheat
Foto: Amnesty International UK

Organizatia Amnesty International a lansat joi o aplicatie care le permite jurnalistilor si activistilor pentru drepturile omului sa-si scaneze calculatoarele pentru a detecta programe prin care ar putea fi supravegheati si spionati.

Detekt se numeste prima aplicatie disponibila publicului, care identifica programe de spionare prezente in calculator, unele dintre ele putand fi folosite de guverne din diferite tari, dupa cum se arata pe site-ul Amnesty International.

Organizatia a lansat aplicatia in colaborare cu o coalitie de alte organizatii tehnologice si pentru drepturile omului.

"Guvernele folosesc tot mai mult tehnologie periculoasa si sofisticata care le permite sa citeasca email-urile private ale activistilor si jurnalistilor si sa le porneasca microfonul sau camera computerului, pentru a le inregistra in secret activitatile. Ei folosesc tehnologia intr-o incercare lasa de preveni demascarea abuzurilor", a spus Marek Marczynski, seful departamentului militar, de securitate si politie de la Amnesty International.

In ce priveste Detekt, acesta reprezinta o aplicatie simpla care ii va alerta pe activisti odata ce asemenea intruziuni au loc, astfel incat acestia sa poata actiona in consecinta.

"Reprezinta o riposta impotriva guvernelor care folosesc informatia obtinuta prin supraveghere, pentru a retine sau a aresta ilegal si chiar a tortura activistii pentru drepturile omului si jurnalistii", a mai precizat Marczynski.

Se estimeaza la o suma de 5 miliarde de dolari comertul anual global cu tehnologii de supraveghere, suma care este in continua crestere.

Unele tehnologii de supraveghere sunt disponibile la liber pe Internet, in timp ce alternative mai sofisticate sunt dezvoltate de companii private din tari dezvoltate si vandute mai tarziu guvernelor si agentiilor de informatii in tari in care se comit incalcari ale drepturilor omului.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Amnesty International aplicatie spionare, #Amnesty International Detekt, #Amnesty International , #aplicatii